Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Aleşii judeţeni au aprobat joi, în ultima şedinţă din acest an a forului decizional judeţean, o serie de proiecte importante.

Rectificarea bugetară pozitivă a fost cel mai important proiect de pe ordinea de zi. „Este o performanţă să rectifici bugetul cu 186 de miliarde de lei (18.600.000 de lei), acum la final de an”, spunea preşedintele forului decizional, Sorin Frunzăverde. Cea mai mare parte din bani, 12,6 milioane, vor fi alocaţi plăţilor pentru lucrările neachitate efectuate la drumul Slatina Timiş-Văliug, iar restul banilor sunt destinaţi şcolilor speciale din judeţ.

„Practic, aceste sume de bani sunt reveniri din fonduri europene, sume cu destinaţie exactă, bani cu care vom putea achita datoriile”, a precizat Frunzăverde. Un alt proiect important a vizat aprobarea variantei finale a Master Planului, proiect explicat tot de preşedintele CJ. „Este vorba de investiţii cu o finanţare de 172 de milioane de euro. Practic, se continuă extinderea reţelelor de canalizare şi apă în cele opt oraşe, dar şi în peste 30 de comune din judeţ ce nu au beneficiat de măsură 3.2.2.”, a spus Sorin Frunzăverde.

Nina Curiţa