Caraş-Severin, Romania

BOCŞA – O astfel de investiţie este poate cea mai importantă, conform primarului Pascu, din ultimii 30 de ani.

Aşa cum am mai scris şi în ediţiile anterioare, anul acesta în oraşul Bocşa se vor realiza cele mai importante lucrări din ultimele trei decenii de existenţă ale oraşului.

„Fiind an electoral, oamenii ar putea interpreta că lucrările se fac din această cauză. Nu. Am făcut aceste proiecte în urmă cu câţiva ani, deci intenţia de a le realiza este de ani de zile. Abia acum am reuşit să obţinem banii europeni aferenţi acestor lucrări. Cu bani din bugetul local nu am fi reuşit să realizăm tot ce vom face anul acesta, pentru că erau insuficienţi. Deci, eu şi echipa mea de la primărie facem aceste lucrări pentru bocşeni, nu pentru campania electorală“, ne-a spus primarul Mirel Patriciu Pascu.

Prin urmare, 29 de străzi cuprinse între Petrom şi Parcul „Pescăruş“ vor fi asfaltate, vor avea rigole, vor avea trotuare. Pe multe dintre ele au fost înlocuite deja montate conductele noi de apă în locul celor vechi, iar acolo unde acestea nu s-au putut înlocui s-au creat traverse pe sub drum pentru a nu se degrada asfaltul nou.

„Ne cerem scuze, în special locuitorilor din MFA, pentru faptul că lucrările au fost întârziate. Însă, noi trebuie să respectăm toate etapele proiectelor, altfel răspundem în faţa legii penale“, ne-a mai spus primarul Mirel Patriciu Pascu.

În următorul mandat, cel mai important proiect al lui Mirel Patriciu Pascu vizează realizarea canalizării în tot oraşul, a unei staţii de epurare pe drumul către Ramna, reabilitarea puţurilor din oraş şi retehnologizarea uzinei de apă. Toate aceste lucruri sunt posibile tot prin bani europeni.

Mai exact, judeţul Caraş-Severin a primit o finanţare de 107 milioane de euro, din care 16 milioane revin oraşului Bocşa. Tot anul acesta se va realiza reţeaua de apă în zonă cuprinsă între bariera din Bocşa şi ieşirea spre Reşiţa. „Aici nu există reţea de apă. În prezent lucrăm la proiectare, apoi urmează licitaţia de execuţie“, ne-a spus primarul Bocşei.

4 Comments

  1.  trebuie sa recunosc ca imi este rusine cu orasul nostru si daca Mirel Pascu mai castiga un mandat nu o sa se intample prea multe lucruri bune aici…dupa 2 ani de viceprimar si 10 de primar nu a facut mare lucru…de ce sa il cred acum ca o sa faca..?sunt comune si sate in apropierea Bocsei care au asfalt,rigole si trotuare de 4-6 ani…si daca iei un om oarecare de pe strada si il pui primar nu poate sa aibe performante mai slabe decat Mirel Pascu…si sincer sa fiu…daca cetatenii orasului nu ii dau o palma acestui om si nu il schimba,tot cu regret ajung in situatia disperata in care o sa imi iau familia si o sa ma mut din Bocsa…nu se poate sa nu ai nici macar locuri de munca…cum sa iti intretii familia,cum sa iti cresti copilul..?Stimati si dragi bocseni…eu zic sa ne trezim si sa facem o schimbare in orasul nostru…pt ca este al nostru nu al lui asa cum probabil crede..

  2.  NU SE VA INTAMPLA NIMIC DIN CE TRAMBITEAZA DOMNUL PASCU!!! MINCIUNI; MINCIUNI,MINCIUNI!!! Du-te d-le Primar Pascu pe strada Victoriei, unde este sediul PSD in fata canbinetului D-nei Dr. Lelcu si vezi cum poti sa treci cu masina acolo, sa faci stanga pe strada Semenicului. Poate Geep-ul tau nu se rupe, dar bietele noastre masini se fac varza pe acolo. Si iti spun eu ca n-o sa asfaltezi nimic. Nu-ti pasa de orasul Bocsa cum nu-mi pasa mie de Bangladesh!!!!! Ma simt in orasul asta ca in Evul Mediu!

  3.  stiumate domnule primar va fac cunosacut ca 20 30 % din Bocsa ,urbie care o pastotiti de ceva vreme nu are apa si canalizare,cu alte cuvnte tot ce este de la podul mic Montyana nu beneficiaza de aceste facilitati ,daca imi este permis un comentariu va sugerez sa colaborati ma bine cu APA NOVA Caras Severin ,sau alte posibilitati ca:(fonduri europene ) sau alte surse bugetare si in viitorul aproiat sa avem si noi apa curenta ,dupa cite stiu si domnia voastra locuiste in zona ,ca sa putem si noi sa spunem ca locuim in oras cu stima Ionica yo2crw

Adaugă comentariu