Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Oamenii legii bănuiesc peste 20 de persoane de încălcarea legislaţiei în domeniu.

Poliţia Română a finalizat acţiunea naţională „Foc de artificii”, declanşată din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestorul general Petre Tobă, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice.

Poliţiştii cărăşeni au ridicat zeci de kg de petarde şi articole pirotehnice şi au constatat peste 20 de infracţiuni. În perioada 17 noiembrie 2014 – 4 ianuarie 2015, oamenii legii au efectuat 38 de controale în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale pentru descoperirea celor care încalcă prevederile legale din acest domeniu. Astfel, în perioada de derulare a acţiunii, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice, poliţiştii au participat la activităţi de control, în urma cărora au fost constatate 23 de infracţiuni, de comiterea cărora sunt bănuite 21 de persoane.

Poliţiştii au confiscat, în timpul celor aproape două luni de acţiuni, 67,7 kg de petarde din categoria II, 18,4 kg de articole pirotehnice de categoria II şi 4,7 kg de articole pirotehnice din categoria III.

Adaugă comentariu