Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Luptătorii reșițeni au obținut rezultate foarte bune la Campionatul Național de seniori, competiție care a avut loc la Cluj-Napoca, la finalul săptămânii trecute.

„În perioada 17-18 mai am participat la un turneu international la Cluj-Napoca. A fost o competiție foarte bună și au participat sportivi din opt țări. La nivel de cadeți și la nivel de juniori mici au participat aproximativ 430 de sportivi. Tot la Cluj-Napoca a avut loc în perioada 18-19 mai și la Campionatul Național de seniori. Am obținut rezultate bune la cadeți și juniori și îl putem remarca pe Sabin Stegaru, care a fost într-o formă foarte bună și a devenit campion internațional la categoria 92 de kg. Tot la această categorie de greutate s-a remarcat și Florin Gafton, care a cucerit medalia de bronz. La nivel de juniori mici am avut-o și pe Tania Adam, care s-a clasat pe locul V, pierzând medalia de bronz cu o sportivă din Republica Moldova. În a doua zi de concurs, am participat la etapa de seniori. O surpriză plăcută ne-a făcut Erich Loidl (17 ani), la categoria 79 de kg, ocupând locul I. Totodată, Adam Babaioana la categoria 125 de kg s-a clasat și el pe prima poziție. Rezultatele au fost bune, iar sportivii care s-au calificat la turneul de seniori care s-a desfășurat la Cluj-Napoca, vor disputa finala care va avea loc la Reșița în luna iulie”, a declarat antrenorul Florin Dință.

„Am participat la etapa Campionatul Național și pot spune că a fost o surpriză pentru mine și pentru antrenorii mei faptul că am obținut locul I seniori, eu fiind încă junior. A fost o competiție destul de dificilă și sper că voi fi pe podium și la turneul de la Reșița din vară. Am disputat 5 meciuri la acest campionat”, a declarat luptătorul Erich Loidl.