Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sportivii de la Energetica din Caransebeş au încheiat un an 2011 plin de realizări. În prim-plan a rămas Loredana Ohâi, eleva antrenorului Ion Radu înregistrând rezultate de referinţă pentru judoul judeţean la competiţiile internaţionale şi naţionale, fiind multiplă medaliată a României, la nivel de junioare, tineret şi senioare.

Confirmând astfel, în 2011, că îşi merită locul în Centrul Olimpic de judo de la Cluj-Napoca, acolo unde se pregăteşte cu reşiţeanca Simona Richter. Performanţe care au plasat-o pe locul cinci în Top Sport 2011 Cluj-Napoca. În aceste condiţii nu a mai putut fi cuprinsă în clasamentul celor mai buni sportivi ai judeţului Caraş-Severin.

Revenind la bilanţul caransebeşenilor, în anul trecut s-au mai remarcat: Marius Irimia, medaliat cu bronz la Campionatele Naţionale de judo pentru juniori II, fiind cooptat în lotul naţional; Alexandra Răuţu, medaliată cu bronz la „naţionalele“ de juniori III.

„La capitolul realizări, aş dori să amintesc şi evoluţiile de la U 15, U 17 şi U 20, ne-a precizat antrenorul corodonator Ion Radu. Este vorba, în special, despre Andreea Văluşescu, Robert Ciobotea, Rafaela Toma, sportivi în care noi avem mare încredere, de la care aşteptăm rezultate pe măsura talentului lor. Ei fac parte din grupa de performanţă, în care îşi desfăşoară activitatea 14-15 sportivi, din totalul de circa 50 existenţi în cadrul clubului. Din păcate suntem doar doi antrenori, lucrez cu Ioan Răuţu, în afara orelor de program, şi o facem din pasiune. De aceea, fără să fiu lipsit de modestie, şi rezultatele din 2011 ne onorează. Chiar dacă ne-am fi dorit mai mult“. Iar vârful muncii celor doi tehnicieni se regăseşte în performanţele Loredanei Ohâi, care are mari şanse să ajungă la Jocurile Olimpice de la Londra.

Referitor la 2012, antrenorul Ion Radu a mai spus: „În primul rând ne dorim multă sănătate pentru noi şi pentru sportivi. Ne dorim ca de la toate concursurile la care vom participa să ne întoarcem cu sportivi sănătoşi, să nu avem probleme cu accidentările. Iar rezultatele vor veni şi ele“.

Adaugă comentariu