Caraş-Severin, Romania

BOCȘA – Oricine a trecut pragul bibliotecii a primit o carte sau o revistă, de care cel mai mult s-au bucurat copiii.La fel ca anul precedent, Biblioteca Orăşenească „Tata Oancea“ a derulat, de Valentine’s Day, o acţiune specială intitulată „Îndrăgostiţi de carte“, în cadrul căreia oricine a trecut pragul instituţiei culturale, a primit, în mod gratuit, un volum sau o revistă. Cei care au ratat şansa de a face o vizită în lumea cărţii, la Bocşa, pot recupera peste două săptămâni, de Dragobete, când reprezentanţii bibliotecii vor face o acţiune similară.

Unele dintre cărţile acordate gratuit sunt dintre cele editate sub egida instituţiei culturale bocşene, în cadrul proiectului „Bocşa – istorie şi cultură“, iar altele sunt primite special pentru astfel de evenimente, de la editura Tim din Reşiţa şi de la Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Cultural Naţional, fie cărţi de poezie, fie de istorie a Banatului, după cum spune Gabriela Şerban, managerul bibliotecii bocşene.

Aceasta ne-a mărturisit că, dintre cei care au trecut pragul instituţiei, cei care s-au bucurat cel mai mult de darul simbolic din partea instituţiei au fost copiii, adevăraţii „îndrăgostiţi de carte“. Mai ales pentru că astăzi, mulţi dintre ei nu mai au norocul de-a avea o bibliotecă acasă, care a devenit un lux…

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu