Caraş-Severin, Romania

BOZOVICI – Stadionul Nera din Bozovici a găzduit, recent, întrecerile primei ediţii a „Cupei Iosif Rotariu“, la fotbal. Un eveniment de suflet pentru Almăj, la care au participat legendarul nostru jucător Iosif Rotariu, fratele său geaman Ilie Rotariu, împreuna cu fiul Dorinel Rotariu, dar şi alte nume cunoscute din fotbalul românesc.
Debutul zilei fotbalistice, a început cu meciurile copiilor de la şcolile din zonă. Şi, cum talentele rămân tot acasă, competiţia a fost câştigată de echipa şcolii din Prigor, localitatea natală a lui Iosif Rotariu, impunându-se cu 3-1 în faţa formaţiei din Bozovici. Pe locul trei s-a clasat echipa din Anina, scor 2-0 în disputa cu Eftimie Murgu. A urmat un joc de fotbal între formaţiile juniorilor de la Nera Bozovici şi Prigor, localnicii câştigând cu 5-0.

Meciul vedetă, asteptat de spectatori, a adus pe teren o echipă formată din prietenii lui Rotariu, nume cunoscute în fotbalul românesc (Paul Codrea, Cristian Daminuţă, Marcel Baban, Ioan Mera, Leo Doană, Cristi Dancea, Casian Doană, Valentin Bosca, Ilie Rotariu, Dorinel Rotariu şi Andrei Vaştag) şi alta formată din generaţiile clubului Nera. Învingătoare a fost echipa lui Rotariu cu 7-1, golul echipei din Bozovici fiind marcat de Sebastian Velcota. Iosif Rotariu s-a remarcat ca de fiecare dată şi a înscris un gol de exceptie, iar galeria a scandat numele „Roti“.

„Nu pot să fiu decât foarte încântat că oamenii din zonă nu m-au uitat, ne-a declarat Iosif Rotariu. Sunt plecat de foarte mult timp, din anul 1980 de la Bozovici. Aici am debutat ca jucător de fotbal şi de aici m-am lansat în fotbalul mare. Cu aceasta ocazie vreau să le mulţumesc şi să le spun că de fiecare dată, şi când am jucat la echipa naţională, în Champions League, campionatul mondial, când îmi strigau numele, întotdeauna începeau cu Nera Bozovici. Şi nu puteam decât să fiu mândru“.

Pe parcursul acestei festivităţi s-au acordat diplome, cupe şi medalii. Iosif Rotariu a înmânat diverse premii, mingi de fotbal cu autograf, echipament personalizat cu numele său. Iar diploma de excelenţă a primit-o Iosif Rotariu.

„A fost o ediţie reuşită, îi multumim în primul rând lui Dumnezeu pentru că ne-a acordat această şansă ca Iosif Rotariu să fie almajanul nostru, a afirmat antrenorul Adi Negru, de la Nera Bozovici. Îmi pare bine că, pentru prima dată Asociaţia Children Hope Almaj EU.RO a initiat „Cupa Iosif Rotariu’“, alături de Asociatia Sportivă Nera Bozovici şi Primaria Bozovici, în colaborare cu Asociaţia Judeţeană de Fotbal Caraş-Severin. Iar turneul va continua şi anul viitor“.

Sorina Ioana

Adaugă comentariu