Caraş-Severin, Romania

„Întreprinzători în turism – Pensiuni în România“ are un buget total de aproximativ cinci milioane de euro, este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Parteneriatul mai cuprinde organizaţia Asociación Agraria de Jóvenes Agricultores de Almeria, Spania. Asociaţia Naţională de Turism Rural Ecologic şi Cultural (ANTREC) Banat are ca scop, prin proiect, dezvoltarea unei comunităţi de antreprenori şi manageri de pensiuni turistice care să beneficieze de instruire, informare şi consultanţă pentru a-şi dezvolta afacerile.

„În condiţiile în care doar 6% din turismul românesc este reprezentat de turismul de pensiune, la nivel rural există o lipsă acută de cunoştinţe financiare, de management sau marketing. Proiectul va contribui la dezvoltarea acestei nişe cu mare potenţial“, a precizat Adriana Laţcu, preşedintele ANTREC Banat.

Se vor desfăşura conferinţe regionale, va fi sprijinită şi impulsionată dezvoltarea afacerilor pentru cel puţin 500 de antreprenori şi manageri de pensiuni, prin acordarea de consultanţă personalizată. 100 de beneficiari ai proiectului vor avea ocazia să facă parte dintr-un program de schimb de experienţă în Spania. Proiectul va include dezvoltarea unui portal de turism dedicat şi a unui catalog specializat, prin care beneficiarii îşi vor putea prezenta oferta. Beneficiarii vor avea oportunitatea de a-şi înscrie gratuit pensiunea sau afacerea turistică în portal.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu