Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Juniorii D de la CS Muncitorul Reșița vor titlul județean la fotbal.

Cel mai vechi club sportiv din municipiul de pe Bârzava încă în activitate, cu o istorie de peste o sută de ani, are o reprezentare însemnată în 2014 în campionatele de fotbal. Sectorul juvenil este unul bine acoperit, semn că aici, chiar cu resurse limitate, se dorește menținerea unui club de tradiție în istoria sportului reșițean.

Una dintre grupele care activează în acest sezon în campionatele organizate de Asociația Județeană de Fotbal Caraș-Severin este cea de Juniori D, pregătită de Nicolae Cîrjan și Alin Bobină. Alcătuită din sportivi născuți în 2002 și mai mici, echipa Muncitorul Reșița activează în prezent în Campionatul Județean al Juniorilor D, Zona Reșița, fiind într-o luptă deschisă pentru câștigarea seriei cu alte echipe din municipiul de pe Bârzava.

Această generație este una cu experiență în competițiile naționale. Este ultima campioană județeană a Caraș-Severinului care a câștigat o fază zonală și a participat la un turneu final, după cum își aduce aminte cu plăcere actualul președinte al AJF Caraș-Severin, Viorel Lolea, cel care este legat sufletește de Muncitorul, unde a jucat fotbal și a antrenat, având și o promovare în Liga a III-a de seniori. Este practic echipa cu care Viorel Lolea și Lavinius Copocean au ajuns în urmă cu doi ani în turneul final al Memorialului Gheorghe Ola.

După ce au câștigat faza județeană, reșițenii au învins la zonă, în grupe, pe LPS Banatul Timișoara cu 2-1 și pe CFR Simeria cu 4-0, pentru ca în finală să treacă de Atletico Arad cu 3-2, după ce au fost conduși la pauză cu 2-0. Obiectivul pentru acest sezon este un nou titlu județean, de această dată la categoria Juniori D.

 

Adaugă comentariu