Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Aproape 200 de directori de şcoli creştine s-au reunit zilele acestea la Budapesta, cu ocazia unei conferinţe anuale speciale.

Conferinţa internaţională a directorilor de şcoli creştine din Europa se derulează în perioada 25-28 februarie în capitala Ungariei. Evenimentul este organizat de către Asociaţia Internaţională a Şcolilor Creştine (ACSI) şi a atras participarea unui număr de 180 de directori din 18 ţări şi 90 de instituţii de învăţământ.

„Conferința oferă sesiuni plenare, dar și participarea la diverse secțiuni pe tema educației creștine. Unul din scopurile întâlnirii este cunoașterea școlilor în vederea încheierii de parteneriate școlare europene. Vorbitorul principal este James L. Drexler, președintele Colegiului Internațional pentru Dascăli de la Universitatea pentru Dascăli de la Universitatea Pelita Harapan din Jakarta, Indonesia, fost decan al Departamentului de Educație și Științe Sociale la Colegiul Covenant din Georgia, SUA. Participanții la eveniment din partea Caraș-Severinului sunt directorii Liceului Teologic Baptist Reșița“, după cum ne transmite Alexandru Szucs, director LTB, prezent la conferinţă. Evenimentul reuneşte directori de şcoli, lideri spirituali şi responsabilii cu relaţiile internaţionale din şcoli.

Potrivit organizatorilor, conferinţa este un răspuns la dorinţa manifestată de directorii de școli creștine din diverse țări ale Europei vizavi de dezvoltarea de colaborări practice cu instituţii similare. Evenimentul stimulează schimbul de experienţă şi facilitează colaborările astfel că pe parcursul ultimilor ani a fost manifestat un interes crescând al directorilor de școli pentru a întâlni cu alţi directori din alte țări și a învăța unii de la alții, și de asemenea a dezvolta relații de colaborare. De altfel, Uniunea Europeană oferă fonduri însemnate pentru a facilita astfel de colaborări profesionale, dar primul pas este găsirea de școli partenere în afara granițelor, pentru a putea cere împreună acordarea finanţării.

Adaugă comentariu