Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Strategia colectivului tehnic al Secţiei de Înot a C.S.Ş.-C.S.M.R. cuprinde, în acest an şi două stagii de pregătire montane, foarte necesare în dorinţa obţinerii de rezultate superioare în 2012.

Pentru că, aşa cum ne-a declarat prof. Marius Creţeanu, şeful Catedrei de Înot a Clubului Sportiv Şcolar, în ciuda condiţiilor foarte bune asigurate de Bazinul Olimpic din cartierul reşiţean Lunca Bârzavei, bilanţul din 2011 nu a fost la nivelul aşteptărilor. Două dintre motive fiind numărul redus al antrenorilor, ajuns la doar cinci, la aproape o treime din cei ce activau cândva în cadrul clubului. Dar şi perioada în care a fost o criză de… bazine.

Numai că, stagiile de care vorbeam sunt susţinute de părinţii sportivilor, care suportă cheltuielile cantonamentelor, eforturile lor având la bază convingerile că acestea îi vor ajuta în performanţele din cursul acestui an. Se ştie, pregătirea de iarnă este determinantă pentru toţi sportivii, nu numai pentru înotători.

Aşadar, 15 componenţi ai CS Şcolar Reşiţa vor reveni acasă, în cursul acestei zile, după un stagiu centralizat o săptămână, efectuat la Gărâna, sub coordonarea prof. Adina Schuster.

„Tabăra de pregătire a înotătorilor este de şase zile, ne-a declarat prof. Adina Schuster. În fiecare dimineaţă mergem pe Muntele Semenic, pentru a învăţa să schieze. Iar după-amiază facem antrenamente de forţă. Suntem cu 15 copii, în vârstă de 11 şi 12 ani. Printre ei se regăsesc Daniel Şoavă, Ion Alexandru, Ioana Meda. Este un cantonament foarte important, ne bucurăm şi de zăpadă. Sportivii aveau nevoie de acest cantonament. Dar, fără sprijinul părinţilor nu putea fi organizat. Le mulţumesc pentru eforturile făcute, pentru că s-a dovedit încă o dată că suntem o adevărată familie.

Micii înotători au participat, duminică, la un concurs de schi, pentru a demonstra nivelul la care au ajuns, iar în cursul de astăzi vor reveni acasă. Locul lor va fi luat, începând de marţi, 10 ianuarie a.c., de alţi 15 sportivi, mult mai mari ca vârstă, printre care Miroslav Coicici, Bogdan Ibănişteanu, Cătălin Baderca, Daiana Şerboane, Cristian Manu.

Întrebat despre activitatea Iasminei Cojocariu, o mare speranţă a înotului reşiţean, prof. Marius Creţeanu ne-a precizat că „traversează o perioadă de incertitudine, dar toată lumea o aşteaptă să revină în bazin, pentru că este un real talent şi poate obţine rezultate foarte bune la nivel naţional“.

Prima competiţie a înotătorilor reşiţeni este programată în luna aprilie a.c., fiind vorba de Campionatele Naţionale de seniori şi juniori, de la Piteşti.

Adaugă comentariu