Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – În Liga Zimbrilor la handbal masculin, HC Adrian Petrea Reșița – HC Dobrogea Sud Constanța 24-33 (11-12).

În cea de-a treia etapă a returului, echipa de handbal a Reșiței a întâlnit miercuri seara o echipă care are ca obiectiv câștigarea campionatului. HC Dobrogea Sud a avut însă mult de furcă în Polivalenta reșițeană, mai ales în prima repriză, în care Mișa Rohozneanu&Co au jucat de la egal la egal cu partenerii lor de întrecere. Handbaliștii reșițeni au muncit mult, au avut determinare și au fost în avantaj minute bune, chiar la diferență de trei goluri. În repriza secundă, pe fondul oboselii, brava echipă a Reșiței a cedat, iar pe final, când diferența de pe tabelă ducea către un deznodământ clar, pe teren și-au făcut apariția juniorii. Și nu oricum, ci cu goluri în poarta Constanței. Publicul a urmărit în picioare ultimele patru minute și a creat atmosferă ca la marile meciuri. O atmosferă în care Antonio Gîrban, Denis Barbu și Snezan Radosavlevici s-au simțit stăpâni pe situație, semn că avem viitor în handbal și dacă s-ar și observa acest lucru și ar veni un sprijin pentru această echipă de primă ligă, ar fi excelent. Reșița ar avea continuitate în handbal.

„Vreau să-mi felicit colegii pentru meciul pe care l-au făcut astăzi. Am jucat cu una dintre cele mai bune echipe din campionatul României și nu pot spune decât că sunt mândru că am asemenea colegi. Oamenii apreciază ceea ce facem, n-a fost sala plină așa cum ne doream, dar sperăm ca prin prestația noastră să-i convingem să se întoarcă din nou la handbal. Noi acum suntem în faza de reconstrucție. Nu putem să emitem pretenții, atâta timp cât nu există termeni de comparație între noi și celelalte echipe ca și buget. Asta va fi misiunea noastră, să construim. Dacă la Academie am zis că o să educăm prin sport, acum la echipa de seniori am zis să creștem și să reușim să promovăm jucători. Sunt foarte mândru că avem șase jucători din Reșița în echipă. Dacă mă mai pun la socoteală pe mine și pe Bahan, întrucât considerăm că suntem și noi reșițeni, că suntem de ceva vreme aici, ne-am stabilit aici, iată suntem opt reșițeni în echipă. Din 12-13 jucători, opt suntem din Reșița. Dacă nici acum nu merităm să fim sprijiniți, atunci nu știu când”, a spus Mihai Rohozneanu.

Reșița: Tevzadze, SămînțăBahan (7 goluri), Huta (6), Rohozneanu (2), Starchenko (2), Trifkovic (2), Heimbach (1), Popovici (1), Gîrban (1), Barbu (1), Radosavlevici (1), Ignat, Dragon.

În ultimul meci din acest an, HC Adrian Petrea Reșița va juca sâmbătă, 17 decembrie, de la ora 12, cu SCM Politehnica Timișoara, în deplasare, în optimile de finală ale Cupei României.