Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Numărul reacţiilor nesportive, în creştere alarmantă, la început de sezon competiţional.Nici nu au demarat bine campionatele organizate de Asociaţia Judeţeană de fotbal Caraş-Severin, ediţia 2011/2012, că pe terenuri se petrec tot mai multe acte de indisciplină. Îngrijorător este faptul că s-au înregistrat abateri de la regulament la toate nivelurile, Liga a IV-a, Liga a V-a şi Juniori.

Numai la şedinţa din 31 august, a Comisiei de Disciplină din cadrul forului judeţean de fotbal s-au dictat 17 sancţiuni, cu suspendări pentru jucători, între una şi patru etape, dar şi cu amenzi. Cei mai perdanţi sunt Luţă Costea (Hercules Băile Herculane), Adrian Stoichescu (As Teregova), Alexandru Marişescu (Metalul Bocşa), Vasile Petru (Înainte Sacu), Mihai Rotaru (C.S. Scorilo Autocatania II Caransebeş).

În acest context oficialii A.J.F. Caraş-Severin trag un semnal de alarmă, atenţionând conducătorii de cluburi că se vor trece la măsuri şi mai severe, în baza regulamentului.

„Nu este în regulă ce se întâmplă, ne-a precizat Mircea Medar, directorul general al asociaţiei. Mă refer la sancţiunile de până la patru etape, fiindcă sunt multe şi pentru două cartonaşe galbene, urmate de roşu. În opinia mea, două sunt cauzele primordiale. Pe de-o parte, jucătorii nu sunt pregătiţi suficient, nu fac faţă jocului şi nu acceptă să piardă. Iar pe de altă parte nu cunosc regulamentul. Consider că antrenorii trebuie să fie mai exigenţi cu jucătorii, să le atragă atenţia că prin gesturile nesportive au de suferit echipele pe care le conduc“.

Adaugă comentariu