Caraş-Severin, Romania

BĂILE HERCULANE – Un incendiu de vegetaţie uscată a izbucnit vineri în zona Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei. La faţa locului s-au deplasat 20 de pompieri militari din cadrul Detașamentelor de Pompieri Reșița și Caransebeș. De asemenea, 10 angajaţi ai Ocolului Silvic Băile Herculane acționează deja pentru lichidarea incendiului ce se manifestă la o pădure de pin, pe o suprafaţă de aproximativ un hectar.

Distanța dintre Băile Herculane și locul intervenției este de aproximativ 25 de kilometri, din care 15 kilometri de drum neamenajat (pantă abruptă).

dom-1

UPDATE 1: Vineri, în jurul orei 23:00, s-a dispus retragerea forțelor de la locul intervenției, dar s-a solicitat sprijinul inspectoratelor județene pentru situații de urgență limitrofe și Inspectoratului General de Aviație pentru reluarea misiunii sâmbătă, 28 aprilie. Astfel, pentru lichidarea și limitarea pagubelor, pe parcursul zilei de astăzi vor interveni 44 de pompieri militari din cadrul ISU Semenic, 48 de pompieri militari din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență Timiș, Gorj și Mehedinți, aproximativ 40 de angajați ai Ocolului Silvic și două elicoptere. De asemenea, au fost trimise în sprijin mijloace de intervenție – rucsaci pentru stingerea incendiilor de pădure din compunerea Containerului Multi Risc tip II, de la inspectoratele județene București-Ilfov, Arad, Hunedoara și Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență Ciolpani. Elicopterele vor ajunge, primul în jurul orei 12:30, iar cel de-al doilea la 13:30. La fața locului se deplasează și prefectul județului Caraş-Severin, Matei Lupu.

dom-2

UPDATE 2: Potrivit ultimelor informații, sunt două focare, pe o suprafaţă de aproximativ două hectare. Nu a fost până acum posibilă decolarea elicopterelor din cauză că vântul bate foarte tare şi sunt turbulenţe mari. Se va încerca după ora 16:00.

elic

UPDATE 3:  În zonă au început misiunea de stingere a incendiului și elicopterele Inspectoratului General de Aviație.