Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Atât va mai dura până când, potrivit proiectului, judeţul va avea mult visatul sistem integrat de management al deşeurilor.

Acest subiect, cât şi investiţiile avute în vizor de administraţia judeţeană, au fost au fost prezentate, miercuri, de către vicepreşedintele CJ Ionesie Ghiorghioni, în cadrul unei conferinţe de presă

„Avem finanţări la modernizarea satului, au fost repartizate sumele, se va lucra la infrastructura judeţeană, pe proiectul vizând muntele Semenic, la ieşirea din Borlova, până la telescaun, putem s-o declarăm suprafaţă terminată, a precizat Ghiorghioni. Urmează, dacă mai primim vreo 6 milioane de lei cât este finanţarea, potrivit proiectului, să finalizăm şi cealaltă zonă. De asemenea, tot pe infrastructură, pentru drumul de la Bozovici la Şopotul Nou, a fost alocate un milion de lei“.

De asemenea, vicepreşedintele CJ a ţinut să precizeze că marţi, 24 iunie, a fost semnată execuţia sistemului integrat de management al deşeurilor în judeţul Caraş-Severin: „S-a încheiat procedura de achiziţie, a fost declarată firma câştigătoare, valoare estimată a proiectului a fost de 96.426.447,82 de lei, iar valoarea pentru execuţie a fost 88.802.505,66 de lei şi a fost adjudecat la 67.244.469,06 lei. Au participat 14 ofertanţi, au fost dezbateri lungi, am cerut tot felul de clarificări şi în final am semnat contractul“.

Cât timp se va derula iniţiativa? De săptămâna viitoare, când va fi predat amplasamentul, durata de execuţie este de un an, dacă nu intervin probleme deosebite în implementarea proiectului. Vicepreşedintele Ghiorghioni a mai precizat, vizavi de drumul judeţean 608 D, din staţiunea de pe Valea Cernei, că administraţia judeţeană, în calitate de proprietar, se va implica în refacerea la modul serios a acestuia, lucrările urmând să fie finalizate la 1 septembrie.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu