Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis să mai distribuie 3.000 de tichete valorice pentru înnoirea parcului auto.

De miercuri, persoanele fizice care doresc să se debaraseze de autoturismele vechi pot lua legătura cu colectorii autorizaţi, deoarece tichetele valorice sunt valabile doar până în data de 20 decembrie. Dacă pe parcursul acestui an în Caraş-Severin au fost discuţii atât la nivelul firmelor autorizate să caseze rable cât şi printre potenţialii beneficiari cu privire la numărul redus de vouchere distribuite unui număr restrâns de firme, AFM a mai iniţiat un episod în cadrul programului Rabla. Din 14 noiembrie, pe bază de programare, colectorii validaţi vor încheia actele adiţionale la protocoalele de distribuire a tichetelor valorice.

Potrivit actelor oficiale postate pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu, Caraş-Severinului îi revin 46 de tichete, distribuite prin trei colectori validaţi din totalul de 3.000 de vouchere răspândite celor 328 de firme la nivel naţional. Cele trei firme care sunt parte a protocolului cu AFM sunt prezentate într-o anexă pe site-ul oficial, două dintre ele având sediul în Reşiţa, una pe calea Timişorii şi una pe strada Bârzăviţei, şi una în Oraviţa, pe strada Broştenilor.

Or, până la primirea fizică a voucherelor ar mai putea trece câteva zile, ceea ce-i va îndemna pe potenţialii beneficiari să se reînscrie pe liste nominale create ad-hoc, în aşa fel încât, în cele câteva săptămâni rămase până la finalul valabilităţii tichetelor, să-şi poată achiziţiona un nou autoturism.

Flavius Rotariu