Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În sfârşit, se pregătesc ultimele lucrări care să întregească peisajul de modernizare a Colegiului Economic al Banatului Montan.

În sfârşit, a fost rezolvată problema terenului ce punea piedici încheierii lucrărilor de modernizare, astfel că administraţia reşiţeană a putut aproba proiectul ce vizează realizarea unui acoperiş tip şarpantă, cu mansardă, la sala de sport a Colegiului Economic al Banatului Montan din Reşiţa. În acest fel, se poate obţine o finanţare de aproape 2,5 milioane de lei, din care contribuţia municipalităţii reprezintă aproape 50.000 de lei, adică 2% din valoarea eligibilă a proiectului.

„În urma unui proiect, Colegiul Economic şi Primăria putem fi beneficiarii unei finanţări de circa 500.000 de euro, spune Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei. Este vorba despre o finanţare pe Programul Operaţional Regional ce vizează acoperişul, realizarea acelei şarpante. Cred eu că este un proiect bun, iar acum putem vorbi despre unul complet. Lucrurile au trenat puţin pentru că am rezolvat în sfârşit problema cu acel teren de la Colegiul Economic, printr-un schimb cu un teren aferent unei parcări din oraş. (…) Am atras 2.000.000 de euro prin celălalt proiect, dar nu aveam acoperiş, şi atunci am avut posibilitatea de a atrage bani şi cred că a fost şi este în continuare o măsură bună“.

Pentru a putea obţine finanţarea, lucrările trebuie finalizate până la un termen limită anterior sfârşitului lui 2015, astfel încât data ultimei plăţi făcute către constructor să fie anterioară celei de 31 decembrie 2015. Este vorba despre o sesiune de finanţare pentru care apelul de proiecte a fost făcut anul trecut, în decembrie, alocarea financiară aferentă acestui apel fiind de peste 150 de milioane de euro din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, din care Regiunea Vest a primit aproape 18 milioane de euro.

Antoniu Mocanu

1 Comment

Adaugă comentariu