Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Vineri, a sunat în şcoli pentru ultima oară clopoţelul. Dar nu pentru a anunţa intrarea la ore, ci pentru a anunţa ultima zi din acest an şcolar şi, implicit, festivitatea de premiere a celor mai merituoşi dintre elevi, dar şi, bineînţeles, venirea mult aşteptatei vacanţe de vară.

Aşadar, copii, părinţi, bunici, fraţi şi surori mai mici sau mai mari, cu buchete de flori în mână, s-au adunat în curtea şcolii cu bucurie şi, totodată, cu multe emoţii. Elevii care tot anul au fost silitori au fost răsplătiţi cu coroniţe, diplome şi cărţi, iar cei care nu au primit niciun premiu şi-au făcut o promisiune: „ Lasă, că la anul o să învăţ mai bine şi o să iau şi eu premiu!”.

Pentru elevii din anii terminali, respectiv absolvenţii claselor a VIII-A şi a XII-A, vacanţa se va lăsa asteptată, deoarece acesţia mai au de susţinut examene.

Vacanţa de vară a elevilor începe în data de 14 iunie și se încheie în data de 8 septembrie. În conformitate cu Ordinul Ministrului Educaţiei Naţionale nr.3191/2019, privind structura anului şcolar 2019-2020, cursurile încep luni, 9 septembrie şi sunt dispuse pe durata a 35 de săptămâni.

FOTO: Ozana Drăgilă

Adaugă comentariu