Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – La Şcoala Gimnazială Nr. 7 Reşiţa, săptămâna 23-28 februarie este una dedicată sportului prin derularea activităţilor finale ale proiectului naţional „Sportul în viaţa mea“.

Joi, 26 februarie, în sala de sport a unităţii de învăţământ a avut loc activitatea „Sport şi fair-play la clasa pregătitoare“, ce a constat în jocuri şi concursuri sportive. În după-amiaza aceleiaşi zile s-a desfăşurat şi memorialul „Nicolae Stăncună“, moment dedicat fostului dascăl de educaţie fizică şi sport care a contribuit semnificativ la construirea actualei săli de sport a Şcolii 7.

Acesta este şi motivul pentru care directorul instituţiei, Cristiana Schmaler, care este şi coordonatorul proiectului „Sportul în viaţa mea“, a hotărât ca de acum înainte sala de sport să poarte numele lui Nicolae Stăncună. Ceremonia dedicată fostului profesor de sport a fost urmată de mai multe partide de volei la care au participat profesori de sport din oraş, foşti elevi ai şcolii şi părinţi ai elevilor.

În cadrul aceluiaşi proiect, astăzi, începând cu ora 11.00, va avea loc simpozionul „Educaţia fizică şi sportul între formal şi non formal“, dedicat cadrelor didactice. În deschiderea acestuia se va lansa şi numărul 31 al revistei şcolare „Lumea noastră“.

Potrivit prof. înv. primar Cristina Ardeleanu, coordonatorul publicaţiei, invitaţii speciali ai acestui moment sunt instructorii de schi de la „Prietenii Munţilor“, revista dedicând taberei de schi organizată de această asociaţie mai multe pagini. Cu acest prilej va fi vernisată şi expoziţia naţională de desene şi fotografii „Iubesc sportul“ şi va avea loc premierea copiilor care au realizat cele mai bune lucrări.

Adaugă comentariu