Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Senatorul promite și sprijinul consilierilor locali PSD pentru edilul Ioan Popa, în găsirea soluțiilor necesare.

Chiar dacă au trecut alegerile, reșițenii au rămas cu vechile probleme, este de părere senatorul Ioan Narcis Chisăliță, care-i cere primarului Ioan Popa un proiect care să rezolve problema efectelor negative ale ploilor torențiale.

„Domnule Ioan Popa, primar al municipiului Reşiţa, cu aceiaşi stimă şi consideraţie vă abordez şi de această dată. Vreau, nu vreau, nu uit că uninominal am fost ales deputat de către cetăţenii Reşiţei. Acum sunt senator. Şi nu mă puteţi bănui de interese personale în ceea ce vă voi expune, deoarece eu sunt umilul locatar al unui apartament dintr-un bloc turn din zona Pieţii Reşiţa Sud. Aşadar, ploile torenţiale vin peste cetăţenii municipiului, cam rar ce-i drept, dar vin. Şi îi inundă, de la subsoluri, demisoluri ş.a.m.d. Cred că sunt în asentimentul dumneavoastră, dacă vă cer adoptarea unui proiect unitar, realizat de specialişti, în concordanţă cu rigorile celor abilitaţi pe gestionarea apelor şi a albiilor acestora, pentru limitarea efectelor negative generate de ploile cu un debit peste media normală. Avem, din fericire, o situaţie hidro ce ne permite, cu nişte eforturi, dirijarea apelor în exces înspre pârâurile ce traversează Reşiţa sau trec pe la marginea lor. Nu zic, o rezolva ceva infrastructura tramvaiului dar, problemele la inundaţii nu se revarsă pe Republicii. Sunt acele zone de locuinţe aflate la poalele dealurilor ce înconjoară municipiul”, spune senatorul Chisaliță.

Acesta îl asigură de tot sprijinul pe primarul Popa, atât la nivelul consilierilor PSD din legislativul local reșițean, cât și la nivel guvernamental, pentru un proiect care să vină în sprijinul miilor de locuitori afectați de ploile torențiale: „Respectuos vă rog să prezentaţi public un proiect de rezolvare a acestei probleme şi vă garantez că reprezentanţii PSD în Consiliul Local Reşiţa vor fi alături de dumneavoastră. Mai mult, mă oblig să fac lobby în structurile guvernamentale pentru implementarea şi finanţarea unui proiect iniţiat de Primăria Reşiţa, proiect ce are obiectiv clar protecţia la fenomene naturale a gospodăriilor cetăţenilor”.

În caz contrar, senatorul social-democrat are o singură concluzie pentru Ioan Popa: „Dragul meu primar, în ritmul ăsta ne va trebui tramvai subacvatic!”.