Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Operatorul de salubritate din Caransebeș a ecologizat recent mai multe zone de la marginea municipiului, devenite adevărate deponeee necontrolate!

Angajații Transal Urbis au luat la pas zone precum strada Ștefan Jianu (ieșirea în Centură), ieșirea din Caransebeș spre Zervești sau strada Gării, la platforma de gunoi de la Cimitirul Catolic, „recolta” de deșeuri fiind una consistentă: strada Ștefan Jianu (ieșirea în Centură) – 9 saci cu deșeuri; ieșirea spre Zervești – 14 saci cu deșeuri; strada Gării – 3 bene, din care una cu deșeuri reciclabile.

Potrivit directorului Transal Urbis, Ovidiu Chimigeriu, deșeurile Caransebeșului se duc din nou la Drobeta Turnu Severin, după ce timp de câteva săptămâni au fost depozitate pe „teren propriu”, la un deponeu autorizat din zona Gara Țiglărie (în spate la Kaufland), ceea ce a atras nemulțumirea unor cetățeni care au sesizat și Garda de Mediu. Mai mult, în așteptarea deponeului de la Lupac, Transal Urbis va încheia un contract și cu deponeul municipiului Arad, pentru transportul deșeurilor.

„La controlul Gărzii de Mediu din 22. august 2019, societatea noastră a prezentat documentele trimise încă din 24.07.2019 la Prefectura Caraș-Severin, Consiliul Județean, Primăria Caransebeș și autoritățile de mediu, prin care semnalam că deponeul de la Turnu Severin, cu care avem contract, nu mai poate primi deșeurile de la Caransebeș din cauza unor defecțiuni tehnice. În aceste condiții, dar și în condițiile în care deponeul județului Caraș-Severin de la Lupac nu este nici acum funcțional, am fost nevoiți să depozităm deșeurile din Caransebeș, temporar, la deponeul autorizat de la Gara Țiglărie. În paralel, am luat legătura cu mai multe deponee din zona de vest, singurul care a acceptat să transportăm deșeurile acolo fiind cel al municipiului Arad, în același timp fiind reluat și transportul deșeurilor la Turnu Severin. Așteptăm acum buletinul de analize, document obligatoriu pentru semnarea contractului cu deponeul de la Arad, după care, din zilele următoare, vom începe transportul deșeurilor și la Arad, rezolvând în acest mod și problema deponeului de la Gara Țiglărie, pentru care comisarii Gărzii de Mediu au lăsat măsură ca până în data de 30.09.2019 să fie ecologizat”, a adăugat șeful Transal.

Chimigeriu a mai ținut să mulțumească și Poliției Locale pentru promptitudinea de care a dat dovadă în identificarea unor persoane care au aruncat deșeuri la ieșirea din Caransebeș spre Zervești și la platforma de pe strada Gării.

R.M.

1 Comment

  1. nici in 2020 nu va fi gata Lupacul, potoliti-va, oameni buni. cine zice altceva, minte

Adaugă comentariu