Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sume importante au constituit obiectul unor dosare penale pe această linie în judeţ.

Pe parcursul anului trecut, la Inspectoratul Judeţean de Poliţie au fost sesizate 1.061 infracţiuni de natură economico-financiară şi a fost începută urmărirea penală pentru un 1.218 infracţiuni. Pe linia combaterii evaziunii fiscale au fost verificate peste 560 societăți comerciale, după care a fost începută urmărirea penală pentru 139 dosare penale. Numărul de persoane reţinute a fost de 25 de persoane, iar cele cu interdicţii de a nu părăsi localitatea sau ţara – 60.

„Valoarea bunurilor indisponibilizate în cadrul dosarelor penale a fost de 1.453.246 lei, iar în cazul valorii bunurilor asupra cărora au fost aplicate măsuri asigurătorii sumele au ajuns la 3.945.935 lei. Valoarea sumelor recuperate din evaziune fiscală în urma soluţiilor finale date de unităţile de parchet ca urmare a aplicării măsurilor asigurătorii şi a strângerii probatoriului adecvat, se ridică la 1.346.199 lei în cursul anului 2013″, a precizat comisarul şef Grigore Stolojescu, şeful IPJ Caraş-Severin.

Pe linia combaterii ilegalităţilor în domeniul proprietăţii intelectuale, în cursul anului 2013, au fost planificate, organizate şi executate 55 de acţiuni la societăţi comerciale, dar şi la diferite persoane fizice care multiplicau sau comercializează produse protejate prin lege, fiind constatate 60 de infracţiuni. În vederea protejării bugetului consolidat de stat pe linia combaterii evaziunii fiscale au fost efectuate cercetări într-un număr de 494 dosare, fiind începută urmărirea penală pentru săvârşirea a 393 infracţiuni de această natură.

În urma finalizării cercetărilor în dosarele cu începere a urmăririi penale a rezultat faptul că prin infracţiunile comise bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 5.599.118 lei, reuşindu-se recuperarea efectivă a unui prejudiciu de 2.559.130 lei, iar pentru un prejudiciu de 1.081.070 lei au fost aplicate sechestre asiguratoare asupra unor bunuri mobile şi imobile.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu