Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Reprezentanţii municipalităţii fac apel acum la spiritul civic pentru găsirea celor care se fac vinovaţi de moartea celor 18 iepuraşi puşi în ţarcurile din Centrul Civic şi din Piaţa Tricolorului.

În dimineaţa de sâmbătă, 7 aprilie, cei 18 iepuri – care au fost aduşi de la Grădina Zoologică „Ion Crişan“ din Reşiţa şi închişi în cele două ţarcuri, amenajate Centrul Civic şi în Piaţa Tricolorului –, au fost găsiţi morţi de către angajaţii parcului, care veniseră să le aducă hrană, după cum ne-a declarat Marius Bălean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reşiţa.

Iniţial, autorităţile au păstrat incidentul sub tăcere, pentru că nu se ştia cu exactitate cauza incidentului, Acum lucrurile sunt clare, medicul veterinar concluzionând că animalele au fost ucise în bătaie, având organele interne sparte…

În weekend, reşiţenii care au văzut ţarcurile goale au dat vina pe primărie că nu aduce iepuri: „La noi n-au pus decât ornamentele astea, spunea, revoltată, o tânără. La Timişoara deja au adus şi iepuri“.

La solicitarea municipalităţii fost declanşată o anchetă, însă lucrurile par a fi, deocamdată, fără vreun rezultat concludent. Speranţa salvatoare ar fi putut veni din partea camerelor de luat vederi din Centrul Civic, însă potrivit lui Marius Bălean, acestea nu au înregistrat în noaptea respectivă. Acesta este motivul pentru care municipalitatea face apel la spiritul civic al cel care ar putea oferi detalii asupra incidentului, care să ducă la prinderea făptaşilor.

„Iniţial am crezut că este vorba despre stres climatic, pentru că au fost găsiţi toţi morţi în acelaşi timp, şi cei din Parcul Tricolorului, şi cei din Centrul Civic, spune Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei.

Am stat de vorbă cu directorul Ion Rădulescu, de la DSVSA, care a spus că abia luni poate da un verdict. În urma investigaţiilor, am aflat că au fost omorâţi cu brutalitate. Aveau hemoragii interne, coaste rupte, inimi sparte“. Primarul a mai precizat că pe palatul administrativ a fost amplasată o cameră de luat vederi, cealaltă aparţinând unei societăţi comerciale, iar Poliţia Locală este aşteptată să dea un raport amănunţit.

Antoniu Mocanu

6 Comments

 1. Vorba lui Mircea Badea : „Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul”. Dreptate are ! 

 2. Serios… e chiar trist sa vezi ca asa ceva se intampla in Banat. Sau oriunde. Asta se intampla cand animalele sunt lasate fara supraveghere: omoara tto ce le iese in cale. Interesant: camerele nu au inregistrat. Dar cand au inregistrat? Au macar o innregistrare cu parcul, ante incident? Iar politia comitara… no comment

 3. Cat de tampit trebuie sa fi sa faci asa ceva ? Asemenea oameni nu merita nici scuipati. Gunoaiele astea in UK/America ar lua cativa buni si parca vad ca daca ii gasesc pana la urma primesc doar amenda …

 4.  Ce mama dracu pazesc astia? Stau bine mersi la ei la sediu si la caldurica si fac pe smecherii cand vad un cetatean ce vne tarziu de la club sau discoteca….si fac misto pe seama lui? Rusine, astia nu ar mai trebui sa existe, sunt degeaba. RUSINE
  La ce dracu e pusa camera aia in centru? Defapt avem doar o camera, Dumnezeule suntem totusi un oras maricel cu 83.000 locuitori, nu stim sa punem camere de luat vederi in oras, suntev vai pla noastra…..Primaria ce pazeste? Cate furturi si cate batai pot exista….voi nu stiti, in zona Moroasa seara de seara vin de la facultate pe intuneric, la ce naiba ne trebuie lumina pe strada….?
  Vai si-amar RUSINE POLITIA COMUNITARA RUSINE PRIMARIEI

 5. un popor de imbecili, superstitiosi, needucati, murdari, superficiali, avari, ipocriti si complexati.

  imi este scarba de voi

Adaugă comentariu