Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Fostul director al Moldomin, consilier judeţean şi primar a fost condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare, cu executare.Prin sentinţa Curţii de Apel Alba Iulia, Iacob Chişărău a fost condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare pentru asocierea la săvârşirea de infracţiuni, trei ani pentru complicitate la trafic de influenţă şi încă trei ani pentru cumpărare de influenţă. Prin contopirea pedepselor a rămas numai cea mai mare, respectiv patru ani şi jumătate, cu executare.

Fostul director al Moldomin era acuzat în dosarul mitei pentru vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara, Cătălin Şerban. Pe 14 martie 2012, judecătorul timişorean a fost reţinut în flagrant după ce primise suma de 50.000 de euro, bani în schimbul cărora urma să „aranjeze“ două dosare aflate în faza de recurs la Curtea de Apel Timişoara.

De menţionat faptul că Iacob Chişărău a colaborat cu autorităţile imediat după ce a fost prins şi a fost singurul dintre inculpaţi care şi-a recunoscut faptele. Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi atacată în decurs de zece zile la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În dosarul respectiv mai sunt şi alte nume cunoscute vieţii publice cărăşene.

Lidia Almăjanu

Adaugă comentariu