Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Președintele CJ a cerut conducerii Spitalului Judeţean un set de propuneri şi măsuri prin care să se evite datoriile care au fost în anul 2018.
Este adevărat că în ultima vreme s-au făcut multe lucruri bune la Spitalul Judeţean din Reşiţa. Însă, managerul Waldemar Murgu, văzut de mulţi ca un adevărat salvator al unităţii sanitare, nu putea face toate acestea fără banii pompaţi de Consiliul Judeţean şi Guvernul României. „La sfârșitul anului trecut, împreună cu dl prefect Lupu, am inițiat trei Hotărâri de Guvern pentru plata arieratelor la spitalele din Reșița (4 milioane), Caransebeș (2 milioane), și Oravița (1 milion). În ședința din 21 decembrie au fost aprobate aceste Hotărâri de Guvern. Vreau să mulțumesc pentru sprijin doamnei Luminița Jivan pentru că aceste proiecte inițiate de mine și de domnul prefect au fost aprobate cu sprijinul dumneaei”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean.

Consilierul liberal Ioan Cojocariu i-a mulţumit preşedintelui pentru demersurile făcute în favoarea spitalului din Caransebeş, spunând însă „că nu este vorba doar de aceste demersuri pentru plata acelor sume“. „Este bine că aţi făcut rost de acei bani. Spitalul din Caransebeş deserveşte toată zona aceea şi nimeni nu mai dă bani pentru el în afară de Primăria Caransebeş. Noi anul trecut am plecat din şedinţa în care aţi luat bani de la Primăria Caransebeş ca să daţi altora şi în semn de protest faţă de fostul manager, Mihaela Popovici, care era omul băgat de PSD în interior ca să scormonească“, a mai spus Cojocariu.

Preşedintele Consiliului Judeţean a felicitat conducerea spitalului din Reşiţa pentru faptul că a reuşit să cheltuie cele patru milioane de lei, achitând cât mai multe datorii. „Banii au venit pentru plata arieratelor şi e bine că aţi achitat. În lunile următoare nu mai vreau să ajungem la astfel de datorii. Le spun celor din conducerea Spitalului Judeţean şi din Consiliul de Administraţie că au obligaţia să prezinte un set de măsuri prin care să fie evitate datoriile“, a mai spus Silviu Hurduzeu.

3 Comments

 1. Discurs de bugetar, sa feliciti pe cineva ca a reusit sa plateasca datoriile cu banii primiti de la guvern. De ras !

  Discutiile cum spitalul judetean , face datorii exista de f multi ani. DEGEABA ! Acolo sunt foarte multe zone de sifonare, analizele financiare nu se fac la timp si oricum sant banii statului, nu conteaza ca se depaseste bugetul ca ajuta guvernul.

  Mentalitatea asta de iresponsabilitate, de mici smenuri prin institutii si companii bugetare, ne fac pe noi sa platim taxe si sa avem servicii din evul mediu !

  • Te gasisi si tu sa comentezi! Ai fi vre-un mare finantist ? In afara de bicicleta si caruciorul de butelii, ce ai mai condus?

   • Asta e parerea mea. Discutiile sunt inutile de cum se pierd bani in zona bugetara, pana acum.
    Nu conteaza ce am mai condus, dar ca sa nu ramai , asa cum esti, am condus companii private cu angajati , intre 250 si 1.200 cu cifre de afaceri anuale de peste 10 mil de euro.

    Asta nu ma legitimeaza pentru comentariile mele de acum, astea sunt parerile mele, doar ti-am raspuns la intrebare !

Adaugă comentariu