Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – O companie germană pune la dispoziţia celor interesaţi de angajare un număr de 80 de locuri de muncă.

Reţeaua EURES face, zilele acestea, prima surpriză din 2014, deschizând noi drumuri persoanelor care doresc să lucreze în Germania, în domeniul hotelier-gastronomic. Este vorba despre 80 de posturi disponibile la noi, pentru persoane calificate în acest domeniu, dispuse să lucreze ca sezinieri în Germania.

Toate locurile de muncă sunt oferite de către o singură companie, acestea fiind structurate astfel: zece posturi de barman, 20 de ospatar sau personal servire clienţi, 40 de bucătar şi zece de supraveghetor de noapte.

Pentru ocuparea posturilor de barman, ospătar şi bucătar se caută persoane care au calificarea profesională încheiată, experienţă în domeniu de cel puţin doi ani şi cunoştinţe bune sau foarte bune de limba germană (nivel B1/B2). Pentru posturile de supraveghetor de noapte, persoanele interesate trebuie să fi urmat cursuri de management în domeniul hotelier şi să aibă atât cunoştinţe foarte bune de limba germană (nivel B2), cât şi cunoştinte de limba engleză şi limba franceză.

Angajarea se face pe durată determinată, o perioadă cuprinsă între şase luni şi un an, în funcţie de meseria aleasă, începând cu luna aprilie 2014. Salariul oferit este motivant, în conformitate cu tariful prevăzut în Germania, în Contractul Colectiv de Muncă în domeniu, iar orele suplimentare sunt remunerate în avans. Angajatorul asigură cazarea şi oferă programe de formare profesională, promoţii şi servicii complementare.

Cărăşenii interesaţi de posturile oferite de angajatorul german trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Caraş-Severin (Reşiţa, strada Traian Lalescu nr 17), pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate şi pentru a primi invitaţie de participare la selecţie. Inscrierea în baza de date se realizează pe baza urmatoarelor documente:

– cerere tip (se completeaza la sediul agenţiei);

– copia actului de identitate sau a paşaportului (cu o valabilitate de cel puţin şase luni);

– CV model Europass (cu fotografie), completat în limba germană;

– cazier judiciar în original, din care să reiasă că solicitantul nu are antecedente penale (cu o valabilitate de şase luni);

– adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea „Clinic sanatos/Apt pentru muncă”.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Caras-Severin, sau la numărul de telefon 0255/212160, interior 23, de la consilierul EURES Mitrică Ramaian.

Ulterior acestui pas, selecţia pentru Germania va fi organizată în data de 6 martie, în Capitală.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu