Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Weekend-ul acesta a avut loc etapa a III-a a Campionatului Național de Automobilism Viteză în Coastă Dunlop, Cupa Reșița.

Cel mai așteptat eveniment auto al anului, găzduit de Valea Domanului, la sfârșitul săptămânii, a reunit la start 50 de piloți, de la cluburile de profil din țară. Fiecare dintre ei a făcut tot posibilul să-și demonstreze calitățile, să pună în valoare puterea motoarelor, pentru a înregistra rezultate cât mai bune. În peisajul deosebit al traseului tradițional, un loc aparte l-au ocupat componenții A.C.M. Sport Reșița, aflați într-o formulă inedită, o premieră absolută, de invidiat. Pentru că, în gruparea reșițeană au fost cooptați încă doi piloți de mare valoare, Horațiu Ionescu Cristea și Armando Battocchi, fiecare având de strunit mașini foarte puternice, câte un Ferrari 458. Și, cu excepția primei zile, în care Ovidiu Zaberca, situat înaintea etapei pe locul secund, în clasamentul general, după colegul său Lucien Hora, a avut unele probleme tehnice și de… decor, toți automobiliștii A.C.M. Sport au confirmat așteptările, dominând Cupa Reșița, întrecere ajunsă la ediția a XXXIV-a.

Astfel, Lucien Hora s-a impus din nou, continuându-și marșul triumfal, cu cel mai bun timp al etapei, și, totodată, realizând un nou record al traseului, 1.39:713, cu aproape opt secunde față de ocupantul locul doi, Paul Andronic, locurile trei-cinci fiind adjudecate de Horațiu Ionescu Cristea, Ovidiu Zaberca și Armando Battocchi, în timp ce Mircea Pădurean a sosit pe șapte.

Firește, Lucien Hora a câștigat și la Grupa D, ceilalți colegi ai săi urcând și ei pe mai multe podiumuri de premiere, cu precizarea că la „Două Roți Motrice“, primele trei poziții au fost ocupate de Cristea, Battocchi și Mircea Pădurean. În clasamentul pe echipe, A.C.M. Sport Reșița, în formula Cristea, Battocchi, Zaberca și Pădurean, s-a clasat pe locul doi, după Autotehnica, și înaintea colegilor de la Rally Dream Team.

Adrian Roman

Foto: Victor Ioan

Adaugă comentariu