Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Echipa de handbal masculin a municipiului de pe Bârzava nu se va prezenta la meciul de la Călărași și, foarte probabil, va urma retragerea din campionat, dar e o chestiune de zile până se va întâmpla acest lucru.

Vestea pe care iubitorii handbalului nu și-o doreau a venit joi după-amiază. Echipa HC Adrian Petrea Reșița este la doar câteva zile de desființare. Acutele probleme financiare și pasivitatea comunității locale au umplut paharul la echipa de handbal a orașului. Handbaliștii s-au pregătit inclusiv joi pentru meciul pe care urmau să-l susțină sâmbătă seara, la Călărași, în Liga Zimbrilor. Lucrurile au luat însă o altă întorsătură după antrenamentul de dimineață.

„Ieri am avut o discuţie cu Cristi Pătru, astăzi (n.r. – joi), după antrenament, m-a anunţat că vrea să vorbească cu mine şi mi-a spus că el nu mai poate să garanteze că se pot plăti salariile până în vară. Ţinând cont că avem restanţe la plata salariilor, e greu de gestionat situaţia”, a spus Mihai Rohozneanu.

„Personal, am încercat tot posibilul să găsesc sprijin pentru a duce mai departe proiectul nostru, nu am reuşit. Îmi asum vina acestui aşa-zis eşec. Le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine şi aici o să încep cu Cristi Pătru, pentru că el a fost principalul nostru susţinător din punct de vedere financiar, celorlalţi sponsori şi, bineînţeles colegilor mei, care au crezut în mine, în ceea ce facem, dar, din păcate, i-am dezamăgit şi nu am reuşit să duc mai departe ce ne-am propus, adică să terminăm sezonul în Liga Naţională”, a mai adăugat Rohozneanu.

Acesta a mai precizat că dacă până la mijlocul săptămânii viitoare nu se întâmplă vreo minune și apare o soluție salvatoare, conducerea clubului va trimite o hârtie la Federația Română de Handbal prin care va anunţa retragerea echipei din Liga Naţională.

La conferinţa de presă au fost prezenţi şi cei zece seniori care au mai rămas la echipă, pe feţele cărora se putea citi consternarea. Portarul echipei, georgianul Shota Tevzadze, a spus că a trăit momente bune şi frumoase aici, alături de extraordinarul public reşiţean, iar Lucian Ignat, unul dintre handbaliștii născuți și formați la Reșița, şi-a arătat dezamăgirea că autorităţile locale nu au sprijinit aceste proiect sportiv frumos. „Nu înţeleg de ce în altă parte se poate, numai la Reşiţa autorităţile spun că nu se poate, că e ilegal!”, a spus Ignat. După retragerea echipei din campionat, jucătorii au spus că îşi vor căuta echipe în care să joace, iar Mihai Rohozneanu a afirmat că este convins că îşi vor găsi echipe, deoarece toţi sunt jucători extrem de valoroşi.

HC Adrian Petrea Reșița va continua activitatea la nivelul juvenil. Mihai Rohozneanu a spus că juniorii II au meciuri la Oradea, în acest final de săptămână; clubul mai are grupe la juniori III, juniori IV și minihandbal.