Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Conducerea TMK-Reşiţa a sesizat în repetate rânduri situaţia sfidătoare referitoare la faptul că locuitorii de pe strada Rândul I îşi aruncă resturile menajere în curtea uzinei. Sesizările, două la număr în 2019, au fost adresate primarului Reşiţei, Poliţiei Locale Reşiţa şi prefectului, însă autorităţile au rămas surde la aceste adrese, fără să ia nici o măsură în acest sens.

Nu a venit nimeni la faţa locului şi nici nu s-a primit vreun răspuns, nici din partea Primăriei Reşiţa, nici de la Prefectură. Cât despre Poliţia Locală, ar fi trebuit, nu-i aşa, dacă ar fi luat măsuri, să fi trimis către conducerea TMK un semn că s-ar fi dat cel puţin vreo amendă, ceva care să sancţioneze nesimţirea acestor locuitori. Autorităţile au fost reînştiinţate că problema a rămas nerezolvată, cu imagini proaspete surprinse luni, 20 august 2019, în jurul orei prânzului. Chiar dacă spaţiul respectiv este în proprietatea uzinei, TMK nu mai poate tolera neimplicarea autorităţilor, cu toate că de voie – de nevoie, strânge sistematic gunoaiele locuitorilor de pe Rândul I, certaţi şi cu legea, şi cu cele mai elementare norme de convieţuire comunitară, că de educţie nici nu poate fi vorba.

De altfel, Biroul administrativ al TMK Reşiţa efectuează anual câte două, trei campanii de curăţare a gunoiului menajer aruncat peste gard de aceşti locuitori. Cea mai recentă asemenea campanie a avut loc în luna iunie a acestui an, când s-a făcut curăţenie în zona drumului uzinal, paralel cu strada Rândul I. Autorităţile au primit atunci şi fotografii în care erau surprinse chiar persoanele care aruncă resturile menajere în curtea uzinei. De astă dată, în fotografii se poate vedea, foarte clar, casa din care aceste persoane şi-au făcut un obicei în a-şi arunca gunoiul peste gard, adică în curtea uzinei, inclusiv moloz şi resturi rezultate din demolări sau lucrări de reamenajare interioară.

Se pare că lenea e cucoană mare, fiindcă e mai simplu, nu-i aşa, să arunci gunoiul peste gard, decât să te deplasezi „civilizat“, ca toţi oamenii, la pubelele amplasate câţiva metri mai încolo. Dar, cât timp să mai tolerezi un asemenea comportament, fiindcă această situaţie trenează de mai bine de zece ani?! Conducerea TMK Reşiţa îşi exprimă nemulţumirea şi îngrijorarea vizavi de acest tratament, solicitând autorităţilor, din nou, să ia măsuri punitive împotriva acestor locuitori de pe strada Rândul I.

Alexandra Gorghiu

6 Comments

  1. Aveti asteptari mari de la locala. Pai s-au spalat aia la cur in fantana, in vazul copiilor, la 100 de metri de primarie, prefectura si consiliu judetean si vorba unora, locala era ocupata cu batranele cu doua legaturi de patrunjel.

  2. Bravos, bine le-ai zis domnule,mojicii de la Locală nu se autosesizează nici să îi fugărești cu pitbullii așa vajnici păzitori ai lui pește prăjit iar Primăria se ferește să îi ofenseze pe magraonii care se spală la cur și pirandele la fofoloanca.

  3. Serios? Pai TMK patroneaza o mare groapa de gunoi. Se pot turna filme horror pe proprietatea lor. Un pic de gunoi aruncat e ca si.cum ai.urina in ocean. Sa asaneze ei tot si sa se planga pe.urma;)

    • Groapa de gunoi este o inchipuire din mintea ta bane! Atitudine de un bane. Adica sa aruncam gunoiul peste tot fiindca asa vrea Bane….de unde ai acesta educatie, banuiesc ca la tine in casa e la fel…Cred ca normal este ca gunoiul menajer sa ajunga in tomberoanele de gunoi. Civilizatia spune ca ar trebuii si separat plasticul , metalul, hartia de gunbnoiul menajer propriu zis.

  4. exista in resita poilitie,politie locala,primar?aaaaa…primar avem…este „gluma”aia care jumate de mandat a pus „pomi”..tmk-ule o idee..ia gunoiul si aruncal dincolo de gard ,vezi daca se sesizeaza careva..sau ridica gardul 5m in sus,baga doua leduri de 500w pune cateva camere video (la camere video esti specialist ,iti urmaresti nenoricitii de sclavi si cand beau apa)…si vezi ce iasa;GRABESTE-TE!!!!!vin alegerile daca „torni” filmul inainte de alegeri poate ai noroc si scapi de gunoi!

Adaugă comentariu