Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Până vineri, caransebeşenii pot veni în sprijinul persoanelor sinistrate din judeţele Vrancea şi Buzău. Administraţia locală a deschis un punct de colectare la sala de sport a Liceului Traian Doda, unde, încă de miercuri dimineaţă, locuitorii municipiului au început să aducă baxuri de apă plată şi minerală, zahăr, făină albă şi de mălai, paste făinoase, ulei şi conserve.

Potrivit primarului Ion Marcel Vela, pe lângă alimente neperisabile, caransebeşenii îi mai pot ajuta pe sinistraţi şi cu alte materiale. De altfel, edilul de pe Timiş şi Sebeş a făcut un apel de suflet către concitadini pentru ca aceştia să întindă o mână de ajutor tuturor celor afectaţi de viscol şi zăpadă din zona Moldovei.

„Facem un apel la persoanele fizice şi agenţii economici care doresc să ajute aceşti oameni aflaţi în nevoie cu materiale şi alimente care pot fi transportate în zonele sinistrate. În prezent, apelăm doar la ajutoare de primă urgenţă, pături, saltele, alimente care nu sunt perisabile, pentru a fi duse într-un timp scurt în zona Moldovei“, a spus Vela.

Programul pentru colectarea ajutoarelor este între orele 8 şi 17, în acest interval orar, la sala de sport a Liceului „Traian Doda“, fiind tot timpul doi angajaţi ai municipalităţii care preiau şi sortează cele aduse de gugulani, în caz de nevoie numărul acestora putând fi suplimentat, pentru ca localnicii care vin cu ajutoare să nu fie nevoiţi să aştepte.

Iniţiativa umanitară a Caransebeşului nu va fi una singulară. Şeful administraţiei locale a mai precizat că imediat cu încetarea avertizărilor meterologice, municipalitatea va demara o a doua campanie de ajutorare a sinistraţilor, de data aceasta pentru cei care doresc să vină în sprijin cu materiale de construcţie.

Lidia Almăjanu

Adaugă comentariu