Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Consiliul Local Reşiţa a votat schimbarea formei juridice a societăţii care se ocupă de gestionarea deşeurilor.Aleşii reşiţenilor au spus „Da“ proiectului prin care forma juridică a Ecosal Caraş-Severin este schimbată din societate cu răspundere limitată în societate pe acţiuni. În spatele deciziei se află considerentul că, potrivit Legii societăţilor comerciale (31/1990), un SRL poate avea în spate maximum 50 de asociaţi. Ori în cazul Asociaţiei de Dezvoltare Intracomunitară „Intercom Deşeuri Caraş-Severin“, sunt asociate nu mai puţin de 77 de consilii locale (toate din judeţ).

În expunerea de motive a documentului aprobat de consilieri, purtând semnătura primarului Reşiţei, Mihai Stepanescu, se precizează: „Ţinând cont că în data de 16 iulie 2012 se sistează depozitarea în depozitele de deşeuri din judeţul Caraş-Severin, ADI «Intercom Deşeuri Caraş-Severin» a elaborat o strategie de asigurare a depozitării temporare a deşeurilor municipale până la finalizarea şi implementarea proiectului «Sistem integrat de gestiune a deşeurilor în judeţul Caraş-Severin», mai precis se doreşte crearea unui centru de compactare, balotare şi depozitare temporară a deşeurilor, operaţiuni care vor fi executate de către SC Ecosal Caraş-Severin“.

În acest context, viceprimarul Ioan Crina a fost împuternicit să semnze documentele necesare în numele autorităţii locale, iar consilierul Valentin Lupşa a fost desemnat ca reprezentant legal al Consiliului Local Reşiţa în Adunarea Generală a Acţionarilor.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu