Fotbalul american, recunoscut in Romania - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Fotbalul american este din această săptămână un sport recunoscut oficial şi în ţara noastră. Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret a emis un ordin prin care acest sport popular de peste Ocean se poate disputa cu „acte în regulă“ şi în România. Practic, de câţiva ani există şi în peisajul autohton câteva echipe, în Bucureşti, Timişoara, Cluj, Oradea şi, din această toamnă, şi la Reşiţa.

Reşiţa Locomotives, înfiinţată la iniţiativa medicului stomatolog Raul Siladi, efectuează deja antrenamente, iar acum cu această veste bună a recunoaşterii fotbalului american, reşiţenii se gândesc la modul cel mai serios la înscrierea în campionat. Raul Siladi este încântat de posibilitatea care li se oferă practicanţilor fotbalului american, spunând că următorul pas va fi înfiinţarea unei federaţii de profil. Vestea bună pentru Reşiţa Locomotives este că în curând vor ajunge 12 echipamente complete de joc, achiziţionate cu sprijinul mai multor sponsori, dar şi prin contribuţiile proprii ale jucătorilor.

La antrenamentele echipei vin în medie 10-15 jucători, un număr nesperat de bun, având în vedere că vorbim despre un sport nou. Deocamdată şedinţele de pregătire sunt săptămânale, şi acestea au loc în fiecare zi de miercuri, între orele 20 şi 22, la sala de sport a Liceului de Arte „Sabin Păuţa“ din Reşiţa.