Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Echipa de fotbal american Reşiţa Locomotives începe să prindă contur. Medicul stomatolog Raul Siladi, iniţiatorul acestui proiect în municipiul de pe Bârzava, se declară mulţumit în urma primei acţiuni de selecţie, care a avut loc miercuri seara, pe stadionul de atletism din cartierul Lunca Bârzavei.

„Am avut 12 participanţi, în condiţiile în care am mai primit câteva mesaje de la unii care nu au putut să participe la prima întâlnire. Am avut câteva teste fizice. Sincer, sunt foarte mulţumit. Aveam mari emoţii că nu vor fi doritori. Sper să reuşim să formăm o echipă, aşa cum s-a reuşit şi la Timişoara, unde începuturile au fost şi mai grele. Acolo veneau câte cinci-şase la antrenamente în prima fază. În ceea ce ne priveşte, antrenamentele noastre vor fi o dată pe săptămână, urmează să vorbesc şi cu băieţii, că nu va depinde doar de mine, nu iau hotărârea de unul singur. Sper să reuşim să ne transferăm pe terenul Arsenal, condiţiile sunt mult mai bune acolo. Dacă cei care participă la antrenament vor fi de acord, o să şi creştem numărul antrenamentelor, asta vom hotărî în viitor“, a spus Raul Siladi.

Fotbalul american este la început de drum în România, doar în oraşe precum Bucureşti, Timişoara, Oradea sau Cluj existând echipe. Şi Reşiţa vrea să se înscrie pe harta acestui sport, tocmai de aceea au fost depuse şi actele pentru constituirea clubului sportiv sub egida căruia va activa Reşiţa Locomotives. Anul acesta, campioană a României la fotbal american este Cluj Crusaders.