Caraş-Severin, Romania

BOCŞA – N-o spunem noi! A făcut-o tocmai Sorin Maxim, şeful ADR Vest, cu prilejul semnării unui contract de finanţare la Bocşa. Oficialul vorbea despre întârzieri şi despre „cutume rămase şi neoptimizate“!

Prezent recent la Bocşa, pentru semnarea contractului de finanţare care va schimba la faţă oraşul, Sorin Maxim, şeful ADR Vest, a ţinut să mulţumească administraţiei locale pentru stăruinţa în ceea ce priveşte proiectul. Oficialul sublinia că, „într-adevăr, e un moment foarte important, şi nu e dat numai de valoarea proiectului, ci şi de complexitatea lui. Şi aici aş vrea să încep prin a-i felicita pe dl primar şi pe echipa care a realizat acest proiect, şi mai sunt alte câteva care vor fi în curând semnate, în ideea în care acest proiect a avut un parcurs mai complex, care a fost ajutat cu mult succes de dl primar. Şi aici vreau să-l felicit pentru că în momentul în care a simţit că poate contribui la grăbirea şi la realizarea acestui contract, a făcut-o fără niciun fel de intermediari şi s-a implicat personal în acest lucru. De multe ori lucrurile se mai blochează, legislaţia e complicată, apar tot felul de sincope, iar dl primar poate să povestească exact despre ce este vorba“.

Primarul Eugen Cismăneanţu n-a intrat în detalii, însă a vorbit despre oarece întârzieri. Sorin Maxim, însă, a completat, explicând că a susţinut şi un seminar cu toate autorităţile cu responsabilităţi în domeniu, „pentru că trebuie să înţelegem că aceste fonduri europene au o complexitate şi, uneori, o birocraţie care este greu de înţeles logic. E centralizată, are anumite cutume rămase şi neoptimizate. Ne dorim să descentralizăm acest sistem, dar în final dacă nu reuşim să trecem de aceste obstacole, noi avem o pierdere! Banii europeni sunt ai noştri ca şi comunitate şi noi vom pierde dacă nu trecem de aceste obstacole birocratice care nu au uneori nicio logică“.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu