Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Fermierii pot depune în această perioadă, la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Caraş-Severin, cererile de proiecte pentru Măsura 121 – Modernizarea exploataţiilor agricole”.

Aceasta poate fi accesată de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, familiale, societate în nume colectiv, societăţile pe acţiuni, cele cu răspundere limitată, cu capital privat sau cele agricole, cooperativa agricolă, grup de producători constituit conform OG 37/2005.

Prin această măsură se pot accesa fonduri pentru: construirea sau modernizarea clădirilor utilizate pentru producţia agricolă la nivel de femă; reabilitarea şi modernizarea infrastructurii rutiere interne sau de acces din domeniul agricol; construirea/modernizarea fermelor de taurine pentru producţia de lapte, sau a serelor şi instalaţiilor de irigat. Măsura mai alocă fonduri şi pentru achiziţionarea de tractoare noi, combine de recoltat, maşini, utilaje şi alte instalaţii; pentru înlocuirea plantaţiilor viticole din soiuri nobile ajunse la sfârşitul ciclului biologic de producţie, dar şi pentru înfiinţarea plantaţiilor de pomi, arbuşti fructiferi şi căpşuni.