Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Serviciile medicale din mediul rural ar putea fi îmbunătățite, cu ajutorul fondurilor europene, a declarat joi, într-o conferință de presă la Reșița, europarlamentarul PSD Victor Negrescu.

„Am reușit să obțin o finanțare de un milion de euro printr-un proiect pilot, care să asigure o finanțare pentru serviciile medicale din mediul rural. Acesta va demara în lunile care urmează. Comunitățile din mediul rural se pot înscrie pentru acest proiect pilot și primesc niște indicatori care stau la baza unei finanțări. Practic, vom asigura îmbunătățirea serviciilor medicale din mediul rural, iar dacă proiectul pilot își atinge obiectivele vom beneficia de o finanțare ulterioară de trei milioane de euro și va deveni, în premieră, o linie de finanțare a sănătății din mediul rural pentru toate comunitățile care pot să aplice pentru această linie. Nu există în prezent o astfel de linie și acest proiect pilot o poate genera”, a afirmat demnitarul.

Prin acest proiect vor putea fi finanțate echipamente, managementul pacienților din mediul rural și criteriile prin care să poată fi sprijiniți medicii care vor să-și desfășoare activitate în acest spațiu. Aplicanții, în cazul acestui proiect, sunt autorităţile locale.

Adaugă comentariu