Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Piaţa Tricolorului din Reşiţa a atras, de Ziua Eroilor, un număr destul de mare de tineri, care au adus flori.

Alocuţiunile oficialilor, ceremonialul militar, serviciul religios şi depunerile de coroane, cu care ne-am obişnuit de Ziua Eroilor, au avut, ieri, 13 iunie, un ton diferit. A lipsit, ce-i drept, fanfara militară sau cea a municipiului, la fel cum au lipsit şi unii dintre şefii instituţiilor organizatoare, însă ziua a fost una caldă. N-a lipsit însă prefectul judeţului, Silviu Hurduzeu, subprefectul Ioan Anton Paulescu, viceprimarul Ioan Crina, şi nici deputatul Ioan Benga. Şi tot unică a fost prezenţa unui număr destul de mare de tineri, de elevi care au depus flori la monumentul eroilor.

„Ziua Eroilor coincide cu o sărbătoare importantă a Bisericii Ortodoxe Române, Înălţarea Domnului. Am comemorat toţi eroii oştirii române care de-a lungul timpului şi-au dat viaţa pentru ca România să fie un stat modern, un stat independent, un stat liber“, a spus prefectul judeţului, Silviu Hurduzeu.

„Mă bucur că foarte mulţi reşiţeni sunt alături de noi, de cei care răspundem de soarta municipiului şi a judeţului. Din punct de vedere istoric şi moral, trebuie să ne aducem aminte cu respect de cei care s-au jertfit de-a lungul timpului pentru ca noi să ne aflăm aici, să trăim mai bine. Eroii români au avut întotdeauna deviza că trebuie să-i ajute pe cei din jurul lor şi pentru ca urmaşii lor să trăiască foarte bine. Trebuie să reinventăm patriotismul local, patriotismul naţional, pentru că a fi puternici într-o Europă pe care noi o vrem unită înseamnă să avem un grad de cultură, să ne iubim locurile, să ne iubim oamenii, şi în momentul în care ne respectăm şi istoria, vom primi şi respectul celor din Europa“, consideră deputatul Ioan Benga.

Antoniu Mocanu