Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – În Vest, s-au cerut pe Programul Operaţional de trei ori mai mulți bani decât sunt alocați de UE.

Firmele și autoritățile locale din Caraș-Severin, Timiş, Arad și Hunedoara au cerut finanțări de 1,6 miliarde de euro în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, suma fiind de trei ori mai mare decât fondurile alocate de UE, adică 642 de milioane de euro, a precizat, într-un comunicat, Agenția de Dezvoltare Regională Vest.

La 1 aprilie, alocarea financiară pentru Regiunea Vest – care include Fondul European de Dezvoltare Regională, buget de stat și buget local, gestionată de ADR Vest – era de 642,51 milioane euro. Ca dovadă că firmele şi administrațiile publice au învățat să ceară bani, în cadrul actualei ediţii a Programului Operaţional Regional fuseseră depuse 924 proiecte, valoare totală de 1,669 miliarde de euro, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 1.402,19 milioane euro.

Conform informațiilor furnizate de ADR Vest, la începutul acestei luni 420 de proiecte au fost deja contractate, având o valoare totală de 542,59 milioane euro și 440,51 milioane euro valoarea finanțării nerambursabile. Dintre acestea 413 proiecte, având o valoare nerambursabilă de 439,53 milioane euro, se află în acest moment în faza de implementare sau chiar au fost deja finalizate. Din păcate, șapte proiecte având o valoare nerambursabilă de 0,98 milioane euro, au fost reziliate. Alte 145 proiecte se află în evaluare sau precontractare. Totuşi sunt şi proiecte respinse, mai exact 282 de proiecte sunt respinse sau retrase de solicitanți, valoarea totală a acestora fiind de 252,09 milioane euro.

Adaugă comentariu