Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Ministerul Agriculturii încă lucrează la întocmirea şi redactarea viitorului Program Naţional pentru Dezvoltare Rurală 2014-2020, o primă variantă urmând a apărea la începutul lunii februarie, este de părere directorul Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Caraş-Severin, ec. Nicolae Verindeanu.

Din punctul acestuia de vedere, din noul PNDR nu vor dispărea măsurile de sprijinire a fermierilor şi cele pentru modernizarea şi dezvoltarea satelor. „Cu siguranţă nu va dispărea Măsura 112, ba chiar va exista o finanţare mult mai mare pentru instalarea tinerilor fermieri. Cu siguranţă va rămâne şi măsura de modernizare a infrastructurii rurale, precum şi cea pentru modernizarea exploataţiilor agricole. Aşa cum a declarat şi domnul ministru Daniel Constantin şi directorul APDRP Bucureşti, probabil în viitorul PNDR va exista şi o măsură specială pentru zona montană. Categoric nu vor mai fi atât de multe măsuri ca acum, ci se vor rezuma la un număr de 13 sau 14″, ne-a explicat Nicolae Verindeanu.

Reamintim că, de la demararea Program Naţional pentru Dezvoltare Rurală 2007-2013, cea mai atractivă măsură pentru cărăşeni a fost 112 – „Instalarea tinerilor fermieri”, urmată de 141 – „Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă”.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu