Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – La Complexul Sportiv „Francisc Vaştag”, din cartierul reşiţean Lunca Bârzavei, oficialii Clubului Sportiv Municipal au organizat, joi, 11 iulie a.c., o festivitate de premiere simbolică pentru Vlad Caraş, pregătit de prof. Adrian Dacica.

Tânărul sportiv a revenit acasă, de la Skopje, din Macedonia, cu medalia de bronz, cucerită la Campionatele Europene de juniori, categoria 96 kg. La festivitate au fost prezenţi şi o parte dintre colegii săi. Iar despre noua sa performanţă a vorbit Rusalin Fîc, Francisc Vaştag, directorul general, respectiv directorul general adjunct ai C.S.M. Reşiţa, şi antrenorul emerit Adrian Dacica. De remarcat faptul că, pe lângă recompensa primită de la club, Vlad Caraş a fost premiat şi de fostul luptător reşiţean, Florin Dinţă, în nume personal.

„Vlad este un sportiv care a demonstrat şi anul acesta că este un luptător de elită, cu rezultate importante, în ultimii ani, în care a câştigat cam tot ce se putea câştiga, de la copii, până la seniori, pe plan intern”, a precizat Rusalin Fîc. Iar fost mare sportiv român Francisc Vaştag a accentuat faptul că, în condiţiile actuale, cu problemele financiare la nivel naţional, performanţa lui Vlad Caraş este una deosebită: „În obţinerea unor rezultate foarte bune, la nivel naţional şi mai ales internaţional eforturile sportivilor, antrenorilor şi conducătorilor de cluburi sunt extraordinare. De aceea, îl felicit pe Vlad pentru succesul din Macedonia!”

Pentru prof. Adrian Dacica, medalia de bronz obţinută de elevul său a fost încă un motiv de satisfacţie: „Mă bucur pentru Vlad. Rezultatul este deosebit. ªi, dacă intru în amănunte, pot să vă spun că a avut un culoar foarte greu. Au fost, pe partea lui, sportivi din Belarus, Rusia, Ucraina, din Azerbaidjan. Se putea şi mai bine, dar startul lui a fost mai greu la această competiţie. Dar, pe parcurs şi-a revenit. Nu este singurul rezultat de valoare obţinut anul acesta. A cucerit medalia de aur la Campionatele Mondiale de lupte pe plajă, de la Casablanca, din Maroc”.

Vădit emoţionat de primirea şi de atenţia acordată de toţi cei din jurul său, Vlad Caraş a spus: „A fost bine. Dar, dacă mă mobilizam de la început, putea să fie şi mai bine. Puteam să ajung în finală şi acolo totul era posibil, chiar să şi câştig”.

Adaugă comentariu