Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – 1 Decembrie nu a însemnat doar Ziua Națională a României pentru gugulani, ci și aprinderea iluminatului ornamental de sărbători.

Caransebeșul a intrat în spiritul Sărbătorilor de Iarnă. Odată cu lăsarea întunericului, mai mulți copii au răspuns joi seara invitației primarului Felix Borcean și au venit să apese pe butonul care a aprins zeci de mii de beculețe, deschizând oficial sezonul de iarnă. Edilul, însoțit de familie și alți oficiali locali, a făcut apoi și un scurt tur în zona centrală, unde Târgul de Crăciun cu căsuţele sale de lemn își așteaptă și el cumpărătorii, cu produse tradiţionale, dulciuri, ceai, turtă dulce, ciocolată caldă și fel de fel de decorațiuni. Patinoarul din Parcul Dragalina stă și el la dispoziția tinerilor, iar vremea a venit să întregească atmosfera cu fulgi mari de zăpadă, semn că iarna și-a intrat deja în drepturi.

3 Comments

 1. In Resita, nu. Bate vantul la propriu in Centru, e trist si pustiu. Un brad amarat (cred ca e molid ) noile casute de lemn modeste , nevopsite si goale.
  E trist nu puteau aprinde luminile de 1 Decembrie si in Resita?

  Ca de obicei in Caransebes merge treaba. In Resita e doar cu papagalul.

  • Uite de-aia am preferat sa sarbatoresc 1 Decembrie in Timisoara.
   Decat in amaratul asta de oras, plin doar de promisiuni umflate cu pompa.
   Probabil Resita trebuie sa acceseze niste fonduri europene ca sa aprinda beculetele.

   • Si apropo!
    Tot drumul de la Timisoara la Resita era curatat de zapada, pana in curba de la abatorul Moniom (fostul). De la Abator – Calnic – „frumoasa Resita” autoritatile erau ocupate cu sarbatoritul (in privat ca in oras nu se vedea nimic)

Adaugă comentariu