Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Imediat după meciul, cu FCM Reşiţa, încheiat cu scorul de 1-1, Eutin Bojin, finanţatorul formaţiei FC Caransebeş, s-a arătat nemulţumit de atmosfera care domneşte la echipă, lăsând să se înţeleagă că este sabotat de oameni din interiorul clubului.

„Dacă aţi observat, în acest meci noi am făcut o singură schimbare, pentru că jucătorii de la echipa a doua, care trebuiau să vină la prima echipă, n-au mai venit, n-au fost lăsaţi din cauza unor orgolii prosteşti. Ei trebuiau să joace joi, în Liga a IV-a, şi au mutat meciul vineri, ca să nu mai poată evolua sâmbătă, în Liga a III-a. (Regulamentul prevede că un fotbalist poate juca în două meciuri numai cu o pauză de 48 de ore între partide – n.r.). În plus, unii dintre jucătorii de la echipa secundă, care puteau să fie în lot, au preferat să stea în tribună. Este cazul lui Laurenţiu Vătafu, ca să dau un exemplu, cu care am vorbit la ora 14, când jucătorii erau la masă. Am întrebat de ce nu e şi el acolo, am vorbit cu antrenorul echipei secunde, Marius Dulca, şi mi-a spus că nu l-a anunţat nimeni. L-am pus pe Doran să-l sune, mi l-a dat la telefon, şi a spus că la ora 16.30 va fi la stadion. N-a mai venit… A stat în tribună. Din păcate, şi acest fapt mi-a fost confirmat de antrenorul reşiţean Roco Sandu, el a fost sunat de oameni de la echipa noastră secundă, să facă tot posibilul să câştige meciul cu noi. Mai mult decât atât, Dan Vătafu, aflat o vreme în staff-ul echipei, a sunat galeria de la Reşiţa, le-a spus că le asigură transportul până la Caransebeş, bere şi tot ce trebuie, numai să vină şi să strige împotriva conducerii clubului caransebeşean. Acelaşi Vătafu care, în luna martie, şi-a luat un avans de salariu pe două luni, după care a dispărut de la echipă, nu a mai făcut nimic. Asta este atmosfera, aceştia sunt oamenii de la club… Dan Vătafu, care a fost singurul din Caransebeş pe care l-am ţinut lângă mine când am preluat echipa şi care acum se dovedeşte a fi unul dintre cei mai mari duşmani ai acestei echipe. Nu înţeleg de ce… Fiul lui a fost tot timpul la echipa mare, chiar a şi jucat titular un meci sau două… Nu înţeleg de unde înverşunarea asta împotriva echipei şi împotriva mea…“, spune Eutin Bojin.

În mod ciudat, am mai spune noi, galeria locală din cartierul Balta Sărată, controlată de vicepreşedintele clubului, Cosmin Popovici, nu a fost mobilizată la meciul de sâmbătă, cu Reşiţa.

Contactat telefonic, Dan Vătafu, fost organizator de competiţii la FC Caransebeş, a avut câte un răspuns pentru fiecare acuzaţie lansată împotriva sa de Eutin Bojin. În ceea ce priveşte absenţa din lot a fiului său, Laurenţiu Vătafu, explicaţia constă în faptul că, joi seara (meciul cu FCM Reşiţa s-a disputat sâmbătă – n.r.), după antrenament, tehnicianul echipei secunde, Marius Dulca, l-a solicitat pe Laurenţiu Vătafu pentru meciul de vineri, cu Berzasca, de faţă fiind şi Eutin Bojin, care a spus că nu are nevoie de el la prima echipă. Prezenţa tânărului Vătafu în lot a apărut ca necesară în condiţiile în care a doua zi fundaşul central Matei şi extrema dreaptă Balmău au părăsit cantonamentul primei echipe, pentru că au fost minţiţi, lotul fiind astfel subţiat. „I-a spus lui Marius Dulca faptul că-l poate folosi, că nu are nevoie de el. Practic, l-a trimis definitiv de la prima echipă”, a mai declarat Dan Vătafu.

Referitor la faptul că fostul organizator de competiţii ar fi contactat galeria reşiţeană şi a pus la dispoziţia acesteia benzină pentru a se deplasa la Caransebeş şi a scanda împotriva conducerii clubului, Dan Vătafu a precizat: „Nici măcar nu ştiu cine e şeful galeriei reşiţene, darămite să-l mai şi cunosc sau să fi luat legătura cu el. De altfel, galeria oaspeţilor nici nu a strigat nimic împotriva clubului nostru, singurele scandări care s-au auzit pe stadion fiind «Caransebeş!» şi «Marcel Vela!»”.

Cât priveşte cele două salarii luate în avans în luna martie, Dan Vătafu spune că nici acest lucru nu este adevărat. „Am ridicat două salarii, există state de plată, dar unul a fost pe luna septembrie a anului trecut, e vorba despre o restanţă, cum am avut cu toţii, iar celălalt, da, pe luna martie. Dar pentru ultimul am muncit pentru club o lună şi jumătate, în perioada precompetiţională, atunci când eu am perfectat toate transferurile. Însă după meciul cu Lugojul, de pe teren propriu, m-am confruntat cu nişte situaţii extrem de neplăcute. Nu am mai avut bani să achităm baremurile pentru arbitri, iar Ambulanţa am plătit-o după o lună. Mi s-a cerut să aduc bani de la nevastă-mea. În condiţiile astea, am hotărât să nu mai lucrez cu Eutin Bojin. Am discutat civilizat amândoi, de faţă fiind şi antrenorul Alin Paleacu, şi i-am spus că, din motive independente de domeniul fotbal, nu vreau să mai continui. Bojin a spus că îl va coopta în locul meu pe Adrian Cocoş, dar am aflat că, între timp, el şi demarase deja negocierile pentru asta”.

Ştiut fiind faptul că municipalitatea asigură o sumă importantă din bugetul local pentru activitatea clubului de fotbal, am luat legătura şi cu primarul Marcel Vela, care ne-a declarat că administraţia locală nu se implică în managementul echipei şi că dacă finanţatorii şi conducerea clubului nu se înţeleg şi nu se armonizează pentru binele fotbalului, s-ar putea ca, din această vară, Consiliul Local să se axeze strict doar spre finanţarea clubului de volei.

„Din păcate, am constatat şi noi că au mai rămas doar două categorii de oameni implicaţi în fotbal, şi nu doresc să-i  nominalizez. Unii care vor fotbal fără să aducă bani la club, iar alţii care vor bani fără să facă performanţă în fotbal… Din păcate, cei care au dorit şi performanţa şi au şi finanţat acest sport s-au retras la începutul returului” , a mai adăugat edilul.

4 Comments

  1. am fost la meci si intradevar galeria oaspete nu a scandat impotriva echipei gazda,spre surprinderea mea galeria gazda nu a fost prezenta la meci….semn ca aceasta galerie este manipulata.pacat,credeam ca totusi se poate incropi o echipa la caransebes…sperantele sunt mici…tind catre zero

  2. Guardia Rosso Nera a facut deplasarea pe cont propriu, fiecare membru al galeriei contribuind din propriul buzunar cu bani pentru combustibil.Scandari au fost din partea noastra pro Caransebes si nu anti Caransebes.Asa am procedat si anul trecut si speram sa putem face acest lucru si anul viitor.Noi nu vom uita niciodata cum caransebeseni au fost alaturi de noi, in perioada cand noi am disputat patru meciuri acolo.Le multumim inca odata fanilor gugulani si speram ca echipa lor sa evite retrogradarea.Nimeni nu trebuie sa uite ca Guardia Rosso Nera a fost si la Timisoara la meciul de baraj pentru a sprijini frati din Caransebes.Respect Caransebes !
    De 15 ani Marcel Vela se bucura de simpatia fanilor ros negri.Domnul Vela se bucura de respectul si simpatia noastra inca de pe vremea cand era prefect .Sustineti echipa locala !Bafta va uram !

  3. Astazi am castigat cu scorul de 1-0 gol Andrei Dubei.Felicitari ! Din pacate inainte de inceperea meciului sa intamplat un lucru de neimaginat.Jandarmi si conducatorul firmei de paza au venit in sectorul galeriei cu cerinta de a da tricolorul si bannerul cu GRN jos de pe gard.Nu am crezut niciodata ca conducerea unui club sa ceara galeriei sa nu afiseze tricolorul.Nu pot sa cred ca jandarmi fac jocul unei conduceri puternic contestate de publicul larg,nu pot crede ca jandarmi in loc sa apere steagul national au fost la un pas de a trage de el spre disperarea fanilor in al apara.Nici o lege din tara aceasta nu ne interzice sa afisam tricolorul si multumim domnului observator pentru interventia dumnealui in acest conflict.
    Luni diminiata vom solicita probabil conduceri jandarmeriei o pozitie in acest caz.Legea spune clar ca jandarmi pot interveni in incinta stadionului doar in caz de forta majora.Oare afisarea steagului national era un caz de forta majora ?

  4. LuxPhotoFuchs Reply

    Eutin Bojin, mai scurt Efi pentru cei apropiati, a reprezentat tot un colac de salvare si pentru CSM Resita cand impreuna cu Ioan Sdrobis si Iancu Muhu au reusit perpetuarea traditiei rossonerilor. Acum, din spirit local, a salvat o echipa care candva a jucat si-n divizia B. Dar, exista un dar in finalitatea acestor actiuni de caritate, mereu terminate cu „chix„… Si atunci, iesirea din arena s-a facut cu un tam-tam care, chiar daca are un sambure de adevar, nu-i face cinste. Se pateaza stradaniile unui om dedicat trup si suflet orasului pe care-l conduce, primarul Marcel Vela.

Adaugă comentariu