Caraş-Severin, Romania

ARMENIŞ – La mai puțin de o lună de zile de când au fost aduși la Armeniș, familia celor 17 zimbri s-a mărit.

Romanița, una din femele sosite în Munții Țarcului din rezervația de la Hațeg a adus pe lume un vițel, anunță WWF România pe pagina oficială de Facebook. „Colegii noștri de pe teren ne anunță cu emoție că ieri după amiază Romanița a adus pe lume un vițel sănătos! Asta înseamnă că la Armeniș avem acum 18 zimbri. Încă nu a fost „elucidat” sexul, dar când va veni vremea alegerii unui nume, ne vom consulta și cu voi”, au postat cei de la WWF România pe rețeua de socializare, ceea ca a stârnit bucuria iubitorilor de animale.

„Dacă e vițică să-i spuneți Mura pentru că s-a născut în perioada murelor”, „Dacă este fetiţă poate o numim Plopița sau Măgurița”, „Să fie într-un ceas bun”, „Bravo, Romanița!” sau „La mai mulți frumoși și sănătoși!!!”, sunt doar câteva din zecile de mesaje de susținere trimise deja de fani pe Facebook.

Zimbrii au fost aduși la Armeniș prin programul Rewilding Europe, inițativă prin care se speră ca până în 2022 în zonă să existe o turmă de cel puțin 100 de exemplare. Potrivit celor de la WWF România, în toamna acestui an exemplarele de la Armeniș vor avea acces dincolo de zona împrejmuită și vor deveni primii zimbri care trăiesc în sălbăticie, în Carpații Meridionali, din secolul al XVIII-lea încoace.

Nina Curiţa

Adaugă comentariu