Caraş-Severin, Romania

Cu această ocazie, s-a făcut şi o igienizare a traseelor prin colectarea PET-urilor care au fost transportate în Serbia cu bărci puse la dispoziţia voluntarilor de Asociaţia Nvo Skola Plus. La acţiune au participat un număr de 15 de voluntari, care au colectat de pe malul Dunării şi de pe cursul râului Nera, o cantitate de aproximativ 500 de kilograme de deşeuri. Potrivit declaraţiilor coordonatorului de proiect, Cornel Popovici Sturza, „aceste acţiuni trebuie continuate deoarece ambalajele odată ajunse în Dunăre sunt împinse de vânt şi de curenţi în golful de pe teritoriul rezervaţiei Naturale Balta Nera – Dunăre, din cadrul Parcului Natural Porţile de Fier, care este plasata la Km 0 al Dunării româneşti“.

Totodată, Sturza a mai precizat şi faptul că malul drept al Dunării şi cursul râului Nera continuă să fie poluate cu PET-uri, subliniind că, faţă de anii trecuţi, cantitatea de ambalaje este mult redusă datorită campaniei „Igienizarea Serbiei“, derulată, în această lună, de Direcţia Silvică Pančevo, împreună cu voluntarii de la Nvo Skola Plus.

Coordonatorul proiectului „Marea Hoinăreală“ a arătat şi faptul că circulaţia ambarcaţiunilor pe porţiunea de curs a râului Nera, situată pe teritoriul Serbiei, este blocată la mijlocul traseului de copaci prăbuşiţi peste albia râului.

Adaugă comentariu