Elvetienii s-au tinut de cuvant - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Reprezentanţii firmei au cerut achiziţionarea unei suprafeţe de 12,5 hectare de teren.La final de an, municipalitatea din Caransebeş a mai făcut un pas în atragerea în zonă a ceea ce ar putea fi una din cele mai mari investiţii realizate vreodată în Ţara Gugulanilor. Este vorba de fabrica de peleţi şi centrala pe biomasă pe care elveţienii de la Globernica intenţionează să le realizeze la Caransebeş, pe terenurile puse la dispoziţie de administraţia locală. La sfârşitul săptămânii trecute, Comisia de analiză a ofertelor potenţialilor investitori, care funcţionează în cadrul municipalităţii, s-a reunit şi a aprobat cererea Globernica, de achiziţionare a 12,5 hectare de teren în zona industrială TMD.

Comisia a impus şi unele condiţii, în sensul că investiţia trebuie demarată în maximum un an şi definitivată în doi ani, iar ca şi facilităţi oferite investitorilor, aceştia vor beneficia de termen de graţie de 12 luni la plata terenului dar şi de racordul la utilităţi pus la dispoziţie de Primărie.

„O astfel de investiţie, pe o suprafaţă de 12 hectare, ar fi extrem de importantă pentru întreaga zonă, din punct de vedere al locurilor de muncă, al impozitelor şi taxelor locale, ba mai mult, ar duce renumele economic al Caransebeşului în întreaga lume. Investiţia nu are doar o anvergură locală ci şi naţională, pentru că valoarea totală se ridică la aproape 40 de milioane de euro“, a precizat primarul Marcel Vela.

Nina Curiţa