Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – La faza judeţeană a O.N.S.Ş. la şah, licee şi gimnaziu au participat 43 de elevi.Sala de şah din incinta „Polivalentei“ a găzduit, la sfârşitul săptămânii trecute, întrecerile etapei pe judeţul Caraş-Severin a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar rezervată elevilor de liceu şi de gimnaziu, fete şi băieţi. Cele patru turnee i-au scos în evidenţă, în majoritate, pe jucătorii care practică şahul în mod organizat, sau se iniţiază în sportul minţii.

Disputa băieţilor la nivel de gimnaziu a fost adjudecată de Cristian Daniel Pădurean (Colegiul Naţional „Traian Lalescu“ Reşiţa), care a acumulat 7 puncte, urmat de Cristian Daniel Korcsek (Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 6 Reşiţa), cu 6 puncte, şi Robert Andrei Ghinea („Traian Lalescu), cu 4 puncte.

În întrecerea fetelor de gimnaziu cea mai bună s-a dovedit a fi Diana Anna Colonescu („Diaconovici-Tietz“), 6,5 puncte, urmată de Francesca Iulia Kovacs („Traian Lalescu“), 6 puncte, Luana Alexa („Generală 6“) şi Ana Vulpeş („Gruni-Cornereva“), fiecare cu câte 4,5 puncte. Liceu băieţi: 1. Călin Bogdan Bogorodea („Traian Lalescu“), 7 puncte; 2. Sergiu Veran, 5,5 puncte; 3. Sergiu Lozici (ambii de la Grupul Şcolar Trasporturi Auto Caransebeş), 5 puncte; fete: 1. Andrea Golban („Tata Oancea“-Bocşa); 2. Andreea Antonia Maliţa; 3. Patricia Anca Piperea (ambele de la „Traian Lalescu“).

Arbitrajul a fost asigurat de Vasiliu Rodica şi Mihai Bolintiş.