Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – O echipă mixtă s-a aflat în municipiul de pe Timiş şi Sebeş pentru o altfel de lecţie deschisă.

Lucrători din cadrul Compartimentului Prevenirea şi Combaterea Faptelor Antisociale din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin împreună cu ofiţerul specialist din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, s-au întâlnit în cursul acestei săptămâni cu peste 150 de elevi din cadrul Liceului Tehnologic Dacia şi Liceului Tehnologic Trandafir Cocârlă, în cadrul campaniei „Jandarmeria pe înţelesul tuturor”.

În cadrul proiectului, specialistul centrului a purtat discuţii libere cu elevii, prezentându-le acestora riscurile la care se expun în cazul în care consumă droguri de mare risc şi substanţe etnobotanice. Jandarmii le-au vorbit copiilor despre rolul, importanţa şi locul Jandarmeriei în cadrul forţelor de ordine publică.

Totodată a fost evidenţiată preocuparea instituţiei pentru asigurarea unui climat de normalitate pentru elevi şi cadre didactice. Copiii au fost provocaţi să identifice acte şi forme de violenţă ce pot avea loc la şcoală, pe drumul spre şcoală sau în cercurile de prieteni.

Campania se derulează pe o perioadă de un an de zile iar în prima etapă a campaniei vor fi executate activităţi preventiv-educative în instituţile de învăţământ de pe raza judeţului Caraş-Severin, cu tema şi sub mesajul „Stop violenţei şi discriminării în şcoli! Indiferenţa doare” .

Adaugă comentariu