Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Un grup de 22 de copii au participat la tabăra rangerilor juniori din situl Natura 2000 Munţii Ţarcu.

Acţiunea a fost organizată de Asociaţia Altitudine, filiala Banat, în perioada 25-29 august 2013, la Poiana Mărului. Copii au venit în tabără din diferite sate şi comune din zona Munţilor Ţarcu precum Teregova, Rusca, Turnu Ruieni, Borlova, Zăvoi şi Măru, fiind captivaţi de o mare dorinţă de explorare, de a învăţa noi lucruri şi de a cunoaşte natura.

Micii rangeri au învăţat cum să iubească, să protejeze şi să fie prieteni cu natura, sub îndrumarea organizatorilor şi a altor voluntari îndrăgostiţi de natură. Cunoştinţele dobândite în această tabără i-a ajutat foarte mult să-şi dea seama cât de importantă este natura pentru ei. S-au derulat diverse activităţi dintre care majoritatea au fost plimbări în aer liber, dar şi prezentări despre ceea ce intră în atribuţiile unui ranger, protecţia naturii, informare, ghidare şi monitorizare.

Pe lângă aceste activităţi, nu a lipsit nici distracţia, de la diferite jocuri până la căţărat şi „zborul” cu tiroliana. Activităţile creativ-educative derulate pe grupuri au avut ca punct comun aria protejată din Ţarcu şi natura în general.

Lavinia Predescu