Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Campioana judeţului Caraş-Severin nu îndeplinea condiţiile de participare la barajul Ligii a III-a.

După un campionat destul de echilibrat, mai ales în prima jumătate a clasamentului, titlul judeţean al Ligii a IV-a de fotbal a fost adjudecat de Recolta Berzovia, echipă care a şi dominat, în mare măsură, ediţia recent încheiată. Numai că, în baza memoriului depus de Metalul Oţelu Roşu, clasată pe locul secund, s-a decis că Recolta nu are dreptul, conform ROAF şi al Statutului A.J.F., să participe la baraj.

Sigur, nu contestăm meritul formaţiei de pe Valea Bistrei de a susţine barajul de accedere în eşalonul superior. Dar de ce a trebuit să se ajungă aici? La această întrebare ne-a răspuns prof. Viorel Lolea, noul preşedinte al forului judeţean de fotbal: „În primul rând, noi am preluat din mers, conducerea A.J.F. Când am constatat că Recolta Berzovia nu are o vechime de trei ani consecutivi în competiţie şi, pe deasupra, nu dispune nici de Certifictul de Identitate Sportivă, le-am atras atenţia oficialilor asociaţiei. Am discutat şi cu primarul Luca şi cu membrii Consiliului Local. Mai târziu am şi primit o adresă oficială, prin care rezulta că primăria şi Consiliul Local nu pot susţine echipa, nici la baraj şi nici în Liga a III-a de fotbal, dacă ar fi promovat. În plus, au avut dreptul să facă recurs la Comisia de Apel, împotriva deciziei Comisiei de Disciplină. Dar, nu au făcut-o. Îmi pare rău de situaţia creată, fiindcă aveau şanse de promovare, având în vedere lotul de care dispune Berzovia. Însă noi ne punem mari speranţe şi în Metalul Oţelu Roşu, fiindcă ne dorim să avem cât mai multe reprezentante în Liga a III-a“.

Adrian Roman

1 Comment

  1. LuxPhotoFuchs Reply

    Fara Certificat de Inmatriculare Sportiva nu poti activa ca echipa de fotbal!!!!! Ar trebui anulate de AJF Caras toate rezultatele din campionat ale Recoltei Berzovia si sanctionati toti acei care au admis echipa in campionat!!!!! Oare chiar acest AJF Caras este o cocina de porci plina de dejectii?

Adaugă comentariu