Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Dumitru Alexa, preşedintele unei asociaţii a revoluţionarilor din judeţ consideră că ordonanţa de urgenţă de pe masa Guvernului are şi plusuri şi minusuri. Actul normativ reglementează acordarea indemnizaţiilor pe baza altor categorii de revoluţionari decât cele actuale.

11.200 de revoluţionari „luptători“ şi 3.730 de „luptători suspendaţi“ de la plată până la finalizarea cercetărilor penale aflate în curs de desfăşurare la DNA ar putea primi din nou venituri lunare consistente de la stat, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă aflat pe masa Guvernului.

Şi, ca să aibă bani pentru plata indemnizaţiilor acestora, Executivul vrea să diminueze cu 10% indemnizaţiile reparatorii ale urmaşilor Eroilor Martiri, adică a celor decedaţi la Revoluţie, a răniţilor şi a reţinuţilor.

În plus, se vrea diminuarea cu 29% a sumei prevăzute în bugetul asigurărilor sociale de stat şi reeşalonarea sumei pentru perioada 2012-2016. Dacă decizia va fi luată, Executivul va trebui să aloce peste 95 de milioane de lei, pentru a suporta noile cheltuieli, se precizează într-un proiect de ordonanţă de urgenţă elaborat de Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989 aflat pe masa Guvernului Ponta.

„În ceea ce priveşte acest proiect, 60% suntem de acord cu el şi 40% nu. E rău că urmaşii nu mai primesc indemnizaţii. Nu este normal ca părinţii celor decedaţi să primească şi urmaşii, adică copii lor, să nu primească niciun ban. Mai e un punct important, în ceea ce priveşte răniţii de la Revoluţie: sunt cei care au luptat şi au fost răniţi şi, pe de altă parte sunt cei care au fost răniţi în legătură cu Revoluţia, ba chiar dintre cei care au tras asupra noastră. E bine că se reinstituie indemnizaţiile, pentru că oamenii sunt într-o situaţie disperată, au rate la bănci… Nu vom avea pretenţii să schimbăm forma ordonanţei. Este destul că ne-au păcălit atâta timp, şi autorităţile şi partidele politice şi cei care încearcă să ne spargă asociaţiile“, a precizat Dumitru Alexa, preşedintele Asociaţiei Luptătorilor în Revoluţia din Decembrie Caraş-Severin.

Flavius Rotariu

12 Comments

 1.  Banditi,nu revolutionari asta sunteti.Falsi revolutionarinu sunteti altceva.Pomanagii,Chiulaiasta sunteti.

 2.  Banditi,nu revolutionari asta sunteti.Falsi revolutionarinu sunteti altceva.Pomanagii,Chiulai asta suntei..

 3.  ponta striga in parlament la boc sa nu cedeze presiunilor si sa revina asupra deciziei de suspendare a indemnizatiilor de revolutionari,ca oricum atunci cand va veni el la putere le va suspenda???
  …incredibil cata minciuna pe niste politicieni!!!
  cica au rate la banci,,,au tuareguri,bmv-uri,si alte nimicuri ca de…ei sunt cei care ne-au adus democratia…cei din foto…
  va fi vreun guvern capabil sa inchida definitiv acest capitol al asa zisilor revolutionari???sa spuna :GATA ,ATAT,PANA AICI cu cersitul…LA MUNCA !!!
  oricum stim acum cu cine vom vota…RUSINE sa-ti fie ponta!!!

 4. Doamne cat imi doresc sa vina DNA-ul peste escrocii de Alexa si Orbulescu, sa ii verifice putin si sa le rezolve problemele cu ratele… Sa le rezolve si problema cu cazarea si masa pentru vreo 20 de ani, cam tot atata cat au furat de la noi toti, primind niste indemnizatii pe care nu le merita, si mai ales ca s-au bucurat de atatea privilegii pe care, adevaratii revolutionari si familiile acestora, poate nu le primesc.
  Din pacate, se pare ca ei au uitat ca nu s-au nascut revolutionari, ci i-au facut altii, si daca nu ar fi fost „parazitii societatii”, ar fi trebuit sa munceasca si ei, ca tot omul, revolutionar sau nu!

 5. respect celor care au iesit pe strazi la revolutie si rusine celor care cert bani pt asta .sa le ia si bani inapoi celor care au primit bani doar ca au participat la revolutie si sa dea celor care au fost raniti si au avut in familie decedati ..stiu oameni care au dezarmat securisti si au riscat intrand peste ei in casa si nu primesc indemnizatie.inclusiv parintii mei au participat pe strazi si nu au cerut nici un ban.iar celor care au facut dosare naspa sa ajunga la puscarie.

 6.  Eu aş propune un proiect de lege prin care toţi aceşti revoluţionari care nu au nicio urmă pe corp, nicio cicatrice de la Revoluţie, în afara urmaşilor, desigur, să primească o îndemizaţie egala cu salariul lor. Adică, dacă ei lucrează la patron şi patronul îi plăteşte cu 1000 de euro pe lună, să le dea şi statul 1000 de euro pe lună. Dacă ei nu au niciun loc de muncă, statul să le spună:”Mergeţi şi angajaţi-vă, şi după aceea cereţi bani de îndemnizaţii!” . Ce ziceţi, e corect aşa?

 7.  Repros, repros si iar repros unor astfel de indivizi fofilatori care nu pot fi numiti decit paraziti ai societatii. Faci revolutie……..OK……….ai facut-o, dar sa ceri favoruri pentru asta?………eu asa ceva nu pot sa inteleg !! Ce ar fi fost, ce s-ar fi vorbit azi despre Tudor Vladimirescu, despre pasoptisti, despre adevaratii martiri ai Romaniei daca ar fi facut astfel de presiuni mirsave cum fac indivizii astia sub-mediu culturalizati?
  In cel mai bun caz cred ca li se poate acorda o diploma, o medalie sau nu stiu ce, daca se dovedeste ca sunt intr-adevar generatori ai miscarii revolutionare de atunci, dar sa ceri venituri si alte favoruri pentru un CREZ ??? Mi se pare mojicie. Este buna cumva ideea cu punctul de pensie………dar ………..atit, si nimic altceva !!
  Si, domnilor care aveti prerogativele necesare, cautati-l pe individul asta numit Alexa sau Villi, sau Vili sau cum l-o fi chemind, si observati ca el nu a muncit niciodata in viata lui, nu a fost angajat nicari, si atunci………..cum Doamne poate avea banii pe care ii etaleaza? Cum poate sfida pe oricine in numele puterii pe care (zice el) i-o da revolutia?
  Daca nu faceti ceva pentru reglarea astor cazuri…………suntem o tara de nimicuri si ne meritam soarta.
  Gata ……….ca m-am suparat !! Dati-l jos pe cersetoru’ asta de Alexa sau Villi sau Vili. Gata ..

 8. De unde are Alexa tuaregul? ce serviciu trebuie sa ai ca sa ai asa masini si atitia bani? Chiar el cere indemnizatiile si vorbeste de saracie?

 9.  nu judecati revolutionarii dupa „coloratii” care s-au pus( si nu ii mai poate da nimeni jos) in functiile de conducere a uneia sau alteia dintre asociatii. cand faceti afirmatii sau acuzatii ganditi-va ca trebuie sa aveti probe, daca nu aveti ,discutam degeaba.

 10. – Trebuie facuta distinctie intre orasele,localitatile care au luat puterea politica inaintede 22 dec ora 12 si cei dupa.
  -Indemnizatie urmasii celor decedati,si parintilor daca au probleme.
  -Revolutionari cu probleme,medicale.
  -Ceilalti revolutionari ,loc de munca.
  -In gluma,prin decembrie ,unui parlamentar(Ecaterina Andronescu ):
  cum eu (noi ) am organizat nu o murit nici unu,cum voi(RESITA) ati organizat au murit cca.40.Noi(eu) sa fim sefi.
  -Nu am fost revolutionar,si nici foloase nu am primit dar putea
  familia mea sa spuna in cazul cel mai nefericit:Trei Doamne si toti patru.
  -Mult respect celor care au iesit in strada.Dumnezeu sa-i ocroteasca.

Adaugă comentariu